Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi

Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi
Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık ne anlama gelir: Herhangi bir iş yapıldığında acele edilmişse şayet, o iş istendiği gibi sonuçlanmaz ve bu durum da kişide pişmanlık duygusu hasıl eder. Toprağa ne tür bir tohum ekilirse mahsulü de ona göre olur. Yapılan iş sakin sakin, kılı kırk yararak yapılırsa istenen sonuca ulaşılacağı için kişi bu işten oldukça memnun kalır ve memnuniyet de kişide pişmanlık duygusu yaratmaz. Fakat sabırsızca, alelade yapılan işlerde bin bir türlü karmaşa meydana geleceğinden kişi, işin sonucundan memnun kalmaz ve pişman olur.

Atalarımız bu durumu kısaca “Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık” sözü ile anlatmışlardır.

Acele bir ağaçtır meyvesi pişmanlık atasözünün cümle içinde kullanımına örnek olarak şu cümle verilebilir; Babam acele bir şekilde çivi çakan abime acele bir ağaçtır meyvesi pişmanlık atasözünü kullandı. Burada acele sonrasında pişmanlık yaşanabilir.

5
100
7
102
103
101
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.