Acele işe şeytan karışır ile ilgili cümle

Acele işe şeytan karışır ile ilgili cümle
Acele işe şeytan karışır, bir işi acele yaparsak yanlış veya hatalı olur anlamında bir söz. Aceleyle yapılan iş yanlış, eksik ve hatalı olur. Bu nedenle bir işi düşünüp taşınarak yapmak gerekir.

Acele işe şeytan karışır ne anlama gelir:

Acele ile yapılan işlerde dikkatsizlik söz konusudur, çünkü zamanın az, yapılacak işin çok olduğu durumlarda kişi acele eder. Hal böyle olunca o an sadece işin bitmesi düşünülür. o stres ve çabuk hareketlilikle kişinin eli ayağına dolaşır, yani yapması gerekenleri yapması gerektiği gibi yerine getiremez. Her şey birbirine karışır ve kötü bir sonuç ortaya çıkar. Şeytan da iyi işleri kötüye çeviren varlık olarak zihinlerde şekillendiği için ve acele ettiğimiz işin sonucu da kötü olduğu için atalarımız bu durumu: “acele işe şeytan karışır” sözü ile anlatmışlardır.

Düşünüp taşınmadan, pek çok işimizde acele ederiz. Kendimizi haklı çıkaracak nedenler ileri süreriz. Ya da aceleciliğe yatkın bir kişiliğimiz vardır. Ancak düşünüp taşınmadan, acele olarak yapılan işten iyi sonuç beklenmemesi gerekir. Bu aceleciliğimiz bizi birtakım maddî ve manevî zararlara sokar. 

İnsanlar yaratılışlarına göre aceleci olarak dünyadaki yerlerini almaktadır. Kimi insanlar ise aceleci olmayan sabırlı bir niteliğe sahiptir. Acele etmeyen nitelikli insanlar işlerini oluruna ve zamanına bırakarak kararlı bir şekilde olmasını sağlarlar. Acele ile işini bitirme çabası gösteren kişiler ise bu işin acelesi yüzünden bir çok detayı gözden kaçırır, yanlış olmasına sebebiyet verir; işin sonuna gelmeden çok fazla zorluk ile karşılaşır. Bundan dolayı sinirlenir, öfkelenir ve hatta şeytana uyarak yapmakta oldukları işine son bile verebilirler.

Acele işe şeytan karışır TDK'ya göre anlamı nedir

Düşünüp taşınmadan ivedi olarak yapılan işten iyi sonuç alınamayacağını anlatan bir söz

Acele işe şeytan karışır ile ilgili cümle

  • Okulda çok aceleci olduğundan arkadaşları onu acele işe şeytan karışır diyerek uyarırlardı.
  • Hep aceleci olduğu için, acele işe şeytan karıştığını söylerdi annesi. 
  • Sabah geç kaldığım için acele ettim ve eşyalarımı evde unuttum.
  • Bir işi yaparken annem hep derki işini aceleye getirme yoksa acele işe şeytan karışır der.

1403
1213
702
326
403
300
1051
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum