Acemi nalbant gavur eşeğinde öğrenir (kendini dener)

Acemi nalbant gavur eşeğinde öğrenir (kendini dener)
Mesleğinde henüz usta olmamış kişiler önceleri, zararsız ve boşa gidince acınmayacak malzemeler üzerinde çalışıp kendilerini geliştirirler. Böylece ortaya çıkacak kötü sonuçlar, az zarar ile geçiştirilmiş olur.
Bir işin layıkıyla başarılamadığı emredilen şeyin istenilen düzeyde olmadığı verilen siparişin beğenilmediği durumlarda hayıflanma amacıyla kullanılır, işi yaptırandan çok yapana yönelik bir iğneleme söz konusudur.

Acemi nalbant gavur eşeğinde kendini demesi atasözü

Mesleğini iyi öğrenememiş kimseler, müşterilerinin eşyalarına ve mallarına acımadan ve zalimce davranarak bu işi öğrenmeye çalışırlar. Daha nazik ve kibar olamamalarının sebebi, bu işi bilmemelerinden kaynaklanır. Bu yüzden hiçbir durumda değerli ihtiyaçlarımızı acemi insanlara bırakmamalı, onlara emanet dahi etmemeliyiz.

Acemi nalbant gavur eşeğinde kendini TDK'ya göre anlamı nedir

"Mesleğinde ustalaşmamış kimse, ilk denemelerini değersiz malzeme üzerine yapar" anlamında kullanılan bir sözdür.

Nalbant nedir, nalbantlık, at, eşek, katır gibi binek ve hizmet hayvanlarının toynaklarına koruma amacıyla nal çakma zanaatı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.