Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa der

Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa der
Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa der anlamı, geçim sıkıntısı içinde bulunan kişi, ne türlü bir geçim yolu bulursa onu yapar. Canı yanan kişi de sonunu düşünmeden ağzına geleni söyler.

Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa der atasözünün anlamı,

Çok acıkan kişiler ne bulursa yerler. Hatta kuru ekmek parçası, onlara bal ile kaymak gibi gelir. Canı yanan kişi de şuurunu geçici olarak kaybedip can acısıyla ağzına gelen her (kötü) şeyi söyler. Tıpkı bunun gibi, geçim sıkıntısı çeken kişiler, hangi geçim yolunu bulsalar ona sımsıkı yapışırlar; iyi-kötü demezler. Keza canı yanan kişiler de sözlerinin kötü sonucunu düşünmeden ileri-geri konuşur, suçlamalarda bulunurlar.

Temkinli hareket edilmesi gereken hâllerde ve fevri davranmamak gerektiğini tavsiye amacıyla söylenir.

Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa der TDK'ya göre anlamı nedir

Geçim sıkıntısı yaşayan kimse sıkıntısını gidermek için türlü yollara başvurur, canı yanan ise sonunu düşünmeden ağzına geleni söyler anlamında kullanılan bir söz.

77
59
14
14
25
12
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.