Acından kimse ölmemiş atasözünün anlamı

Acından kimse ölmemiş atasözünün anlamı
Acından kimse ölmemiş, Allah teala kullarını yarattığı zaman rızkını da birlikte yaratır. Kişiler fakir ve işsiz olabilirler. Ama ölüm derecesinde aç kalmazlar. Mutlaka bir yol ile geçimlerini ve rızklarını temin ederler.

Acından kimse ölmemiş atasözünün anlamı

İnsan uzun müddet açlığa dayanabilir. Açlığını gidermek için iyi kötü mutlaka bir yol bulur. Ancak " Nasıl olsa Allah rızkımı gönderir" diye miskin miskin beklemekle elbette açlığa çare bulunmaz. Önemli olan geçimini temin için gayret göstermektir.

Kişi, yoksul ve fakir olabilir. İşsiz ve parasız kalabilir. Ama aç kalmaz. Sağlığı elverdiğince istedikten sonra mutlaka bir geçim yolu bulur.

Allah Tealâ kullarını yarattığı zaman rızklarını da birlikte yaratır. Kişiler fakir ve işsiz olabilirler. Ama ölüm derecesinde aç kalmazlar. Mutlaka bir yol ile ge­çimlerini ve rızklarını temin ederler.

İnsan uzun müddet açlığa dayanabilir. Açlığını gi­dermek için iyi kötü mutlaka bir yol bulur. Ancak "Nasıl olsa Allah rızkımı gönderir" diye miskin miskin bekle­mekle elbette açlığa çare bulunmaz. Önemli olan geçimini temin için gayret göstermektir.

Rızk konusunda Allah'a tevekkül edip ona göre çalışmak ve kanaatkar olmayı tavsiye için söylenmiş bir atasözüdür.

Acından kimse ölmemiş TDK'ya göre anlamı nedir

Kişi yoksul olabilir, işsiz ve parasız kalabilir ama aç kalmaz, mutlaka bir geçim yolu bulur anlamında kullanılan bir söz.

1
1
1
4
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.