Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna atasözünün anlamı

Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna atasözünün anlamı
Sır olarak kalması istenilen şey hiç kimseye söylenilmemelidir. Eğer sır iki veya daha çok kişi arasında ise, tarafların her biri bu kurala uymalıdır. Sırlar en yakın dosta bile anlatılsa sır olmaktan çıkar, başkalarının diline düşer.

Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna atasözünün anlamı

Bir sır, dosta bile açılmamalıdır. Açılırsa o da kendi dostuna anlatır. Bundan üçüncü kişi duyar. Böylece sır yayılır, sır olmaktan çıkar. Sır, kişilere verilmiş manevi bir emanettir. Emanete hıyanet etmek mertliğe ve esalete yakışmak.

Bizim dost bildiğimiz de başka bir dostu, onunda başka bir dostu olması normaldir. Bundan dolayı, sır olarak kalmasını istediğimiz bir şeyi en yakınlarımıza bile söylememeliyiz.

Sırların saklanması gerektiğini vurgulamak için söylenir.

Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna TDK anlamı nedir

Bir sır, dosta bile açılmamalıdır. Açılırsa o da kendi dostuna anlatır. Bundan üçüncü kişi duyar. Böylece sır yayılır, sır olmaktan çıkar.

Açma sırrını dostuna, o da söyler dostuna ile ilgili cümle

  • Senin en iyi arkadaşının da en iyi bir arkadaşı var onun için açma sırrını dostuna, oda söyler dostuna.
  • Arkadaşım kendini tutamayıp diğer arkadaşına bir sırrını vereceğini söylediğinde, ona açma sırrını dostuna o da söyler dostuna dedim.

39
69
75
1
1
1
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.