Açtırma kutuyu söyletme kötüyü atasözünün anlamı atasözünün anlamı

Açtırma kutuyu söyletme kötüyü atasözünün anlamı atasözünün anlamı
Açtırma kutuyu söyletme kötüyü, karşındakini kızdırarak seninle ilgili kötü şeyleri ortaya dökmesine, senin için kötü sözler söylemesine yol açma.

Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü atasözünün anlamı

Her insanın birtakım hataları, suçları ve hatta kötü halleri ile açığa çıkmış sırları olabilir. Bunları bilen kişilere karşı daha dikkatli davranmak gerekir. Aksi takdirde suçlu onları kızdıracak olursa, kendisiyle ilgili kötü şeyleri ortaya dökecek ve tatsız şeyler söyleyeceklerdir. Kötü yönlerinin bilinmesini istemeyen yahut hakaret ve azarlamaya muhatap olmak istemeyen kişiler karşılarındaki insanları kızdırıp da, sırlarının ortaya dökülmesine sebep olmamalıdırlar.

Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü atasözü; Bir açığı veya hatası bilinen kişinin bu hatasını ortaya dökmek veya sırrını ifşa etmekle korkutulması ve tehdit için söylenir.

Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü TDK anlamı nedir

Kendin hakkındaki kötü düşüncelerimi veya bildiklerimi bana söyletme anlamında kullanılan bir sözdür.

Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü ile ilgili cümle

  • Hoşuma gitmeyen bir şeyi duyarken aklıma hep açtırma kutuyu söyletme kötü sözü gelir.

5
9
4
1
1
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum