Adli Bilişim Mühendisliği Taban Puanları

Adli Bilişim Mühendisliği Taban Puanları
2019 yılında Üniversite bölüm tercihi yapacak olan ve Adli Bilişim Mühendisliği bölümünü seçecek üniversite adayları için Adli Bilişim Mühendisliği Taban ve Tavan puanları ile Adli Bilişim Mühendisliği 2018 YKS Yerleştirme Başarı sıralaması burada...

2019 TYT–AYT (YKS)’ye girenler aşağıda yer alan 2019 2018 Adli Bilişim Mühendisliği taban puanları, Adli Bilişim Mühendisliği Başarı Sıralaması 2019, Adli Bilişim Mühendisliği başarı sıralamaları ve kontenjanları aşağıdan öğrenebilirsiniz. Bu puanlar 2018 Üniversitesi yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2019 TYT ve AYT yani YKS ye girip tercih yapacak olan üniversite adayları bu başarı sıralamalarını göz önünde bulundurmalılar.

# Not: Bu haberimizi cep telefonu ile okuyorsanız tabloyu tam olarak görebilmek için yatay ekran okuyunuz.

Adli Bilişim Mühendisliği 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversite Bölüm Öğr.
Şekli
Puan
Türü
Kont.
2018
Taban
Puanı
Başarı
Sıralaması
FIRAT ÜNİ. (ELAZIĞ) Adli Bilişim Mühendisliği Örgün SAY 48 269,9511 224371
FIRAT ÜNİ. (ELAZIĞ) Adli Bilişim Mühendisliği (İÖ) İÖ SAY 40 255,2486 271534
FIRAT ÜNİ. (ELAZIĞ) Adli Bilişim Mühendisliği (KKTC Uyruklu) Örgün SAY 1
FIRAT ÜNİ. (ELAZIĞ) Adli Bilişim Mühendisliği(M.T.O.K) (M.T.O.K.) Örgün SAY 12 Dolmadı Dolmadı

Adli Bilişim Mühendisliği nedir?

Günümüz dünyasında internetin yaygınlaşması, kişisel bilgisayarlarla akıllı cihazların kullanım oranının artması ve kişisel bilgilerin sayısal ortamlarda depolanmasına paralel olarak, bu bilgilere yetkisiz erişmek isteyenlerin sayısı da artmıştır. Yetkisiz erişim ve internet korsanlığı (hacker) siber suç kavramını ortaya çıkarmıştır. Devletleri dahi etkileyen bu tehditlerle mücadele edebilmek için Adli Bilişim Mühendisliği (Digital Forensics Engineering) disiplini ortaya çıkmıştır. Forensic kelimesi, “forumdan önce” anlamına gelen Latince FORENSİS’ten gelmektedir. Terimin geçmişi, Roma’daki zamanlardan kaynaklanmaktadır ve bu süre zarfında, bir ceza yükü, davayı forumdaki bir grup kamu görevlisi önünde sunmak anlamına gelmektedir. Böylece bu alanda faaliyet gösteren kurumlar için büyük riskler söz konusu olmuştur. Klasik suç kavramından farklı bir suç kavramıyla karşılaşan güvenlik birimleri bu konularla ilgilenmeye başlamıştır. Böylece bilişim suçu kavramı devlet boyutunda tanınır hale gelmiştir. Teknolojik gelişmeler kurumlara beraberinde birçok fayda sağlarken, suçlularında bu teknolojileri kullanması kaçınılmazdır. Bölümümüz bilişim hukuku, bilgi güvenliği, siber güvenlik ve bilişim suçu ile ilgili delil toplama süreçlerinin adli takibi, analizi ve siber suçlarla mücadele edilmesi amacıyla kurulmuştur.

Ülkemizde bulunan tüm kurumlar internet altyapısına sahiptir ve bu kurumların çoğu bilgilerini elektronik ortamda saklamaktadır. E-devlet uygulamasıyla birlikte tüm vatandaşların bilgileri sayısal ortamda depolanmıştır. Ayrıca özel şirketler, işletmeler, holdingler vb. kurumlarda internet ve bilişim teknolojilerini etkin olarak kullanmaktadır.

Bilişim teknolojilerinin yaygın olarak kullanılması bu bilgilerin korunması gerekliliğini de ortaya çıkarmıştır. Tüm Dünya’nın önem verdiği bilgi güvenliği hususunda ülkemizde de önlemlerin alınmaya başladığı görülmektedir. Bu noktada bilgi güvenliği sağlama, siber suç ve olaylara müdahale etme gibi gereklilikler meydana gelmiştir.

Adli bilişim mühendisliği tüm bu konularda uzman kişiler yetiştirmeyi amaçlayan mühendislik dalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.