Adnan Menderes Üniversitesi 2016-2017 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Adnan Menderes Üniversitesi 2016-2017 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Duyurusu
Adnan Menderes Üniversitesi 2016-2017 bahar dönemi pedagojik formasyon duyurusu yayımlanmıştır.

Eğitime okuyan, 4. sınıf öğrencileri ve mezunlar başvurabileceklerdir. Dersler birinci ve ikinci dönem olmak üzere 7+7=14 hafta sürecektir ve hafta sonları yapılacaktır. Başvuru kontenjanı 750 kişidir. Daha önce Adnan Menderes üniversitesine başvuru yapmış adayların eski başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvurmak isteyen adaylar gerekli evrakları tekrar temin edip yeni bir başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında eksik, imzasız, mühürsüz ve onaysız evraklar kabul edilmeyecektir. Başvuruların değerlendirilmesine Üniversite Senatosunca belirlenen kriterlere göre not ortalaması baz alınacaktır. Değerlendirme 4’lük not sistemine göre yapılacak olup, mezun öğrencilerin 4’lük dışındaki notları Yükseköğretim Kurulunun not dönüşüm tablosuna göre düzenlenip değerlendirilecektir. Ön kayıt sırasında yapılan not beyanında notun yanlış bildirilmesi durumunda oluşabilecek mağduriyetlerden kişinin kendisi sorumludur. Başvurular şahsen yapılacaktır.

Kontenjan 750 kişi
Ön Kayıt Başvuru Tarihleri 02-13 Ocak 2017
Kesin Kayıt Tarihleri 16-19 Ocak 2017
Ücret 2054 TL (1027+1027)

Detaylı bilgi için tıklayınız

EĞİTİM FAKÜLTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI DUYURUSU
1-Fakültemizde 2016-2017 Eğitim Yılı Bahar Yarıyılında Pedagojik Formasyon Programı açılacaktır; Pedagojik Formasyon Programı, okuyan, son sınıf öğrencileri ve mezun öğrencilerden oluşacaktır. Pedagojik Formasyon Programı kontenjanı ön kayıt, kesin kayıt tarihleri ve istenen belgelerle ilgili detaylar ayrı ayrı aşağıda belirtilmiştir.
2-Formasyon Programına başvuracak öğrencilerin Tebliğler Dergisinin Şubat 2014 ve güncelleme yapılan Ağustos 2014 sayısını (http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_03/12121613_kaynak_atanabileceği_alan.pdf) inceleyerek başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
3-Pedagojik Formasyon Programına başvuracak öğrenciler için 750 kontenjan ayrılmış olup; dersler iki dönem halinde (7+7=14 hafta) hafta sonları yapılacaktır.
4-Derslerin başlayış/bitiş dönemlerini gösteren akademik takvim daha sonra ilan edilecektir.
5-Daha önce Fakültemizde açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuru yapmış adayların eski başvuruları geçersizdir.
Başvuru yapmak isteyenlerin Fakültemiz Web sitesine giriş yaparak ve yeniden evrak teslim etmek suretiyle başvurularını tekrarlamaları gerekmektedir.
6-Başvuru sırasında verilen belgelerde eksik ve/veya imzasız, mühürsüz/onaysız olanlar kabul edilmeyecektir.
7-Başvuruların değerlendirilmesine Üniversitemiz Senatosunca belirlenen kriterlere göre not ortalaması baz alınacaktır. Değerlendirme 4’lük not sistemine göre yapılacak olup, mezun öğrencilerin 4’lük dışındaki notları Yükseköğretim Kurulunun not dönüşüm tablosuna göre düzenlenip değerlendirilecektir. Ön kayıt sırasında yapılan not beyanında notun yanlış bildirilmesi durumunda oluşabilecek mağduriyetlerden kişinin kendisi sorumludur.
8-Değerlendirmede ALES Puanı aranmayacaktır.
9-Açılan program ücreti 2.054 TL olup, ücret iki eşit taksit halinde (Her dönem 1.027 TL.) 1. ve 2. Dönem başında alınacaktır. (Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir nedenle kayıt sildiren öğrencilerin kayıt ücretleri kesinlikle iade edilmeyecektir. (Banka hesap numarası bilgisi kesin kayıt hakkı kazananlara daha sonra duyurulacaktır.)
10-Pedagojik Formasyon Programına başvuracak adayların ön kayıtları 02-13 Ocak 2017 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgelerle yapılacaktır.
11-02-13 Ocak 2017 tarihleri arasında ön kayıt yaptıranlar değerlendirilerek, öğrenci alınacak alanlar ve asil aday listesi ilan edilecek, 16-19 Ocak 2017 tarihleri arasında asil adayların kaydı yapılacaktır. İlan edilen tarihlerde kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybetmiş olacaklardır.
12-Boş kalan kontenjan olması halinde 20 Ocak 2017 tarihinde yedek adayların alanları ve adları ilan edilecek, 23 Ocak 2017 tarihinde kesin kayıtları yapılacaktır. Yeterli başvuru olmayan alanlara ayrılan kontenjan ihtiyaç duyulan alanlara aktarılabilecektir.
13-Yine de kontenjanın dolmaması halinde yeni bir duyuru yapılarak, kontenjanlar dolana kadar süreç devam edecektir.
Başvuru için istenen Belgeler: Ön kayıt ve kesin kayıtlar Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosunda yapılacaktır.
(Başvurular şahsen yapılacak olup, posta, fax veya elektronik ortamda başvuru kabul edilmeyecektir.)
Mezunlar İçin;
a) Başvuru dilekçesi, (Web sayfasından alınıp doldurulacaktır.)
b) Onaylı Mezuniyet Belgesi, (Yurtdışındaki Üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir.
(Onaysız veya onaylı olup fotokopisi çekilmiş veya ıslak imzası ve mühür olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.) (……. alınmış)
c) Nüfus Cüzdan Fotokopisi (aslı ile karşılaştırılacak)
d) ) Onaylı Lisans Not Transkript (Onaysız veya Onaylı olup fotokopisi çekilmiş veya ıslak imzası ve mühür olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.)
e) Dekont
Okuyan, son sınıf öğrencileri için:
a) Öğrenci belgesi
b) Transkript
c) Nufus cüzdanı fotokopisi (aslı görülecek)
d) 2 adet fotoğraf,
e) Dekont

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.