Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür

Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür
Kişiler her konuda önce Allah'a, sonra kendilerine güvenmek zorundadırlar. Hiçbir yardım ve destek sürekli olamaz. Gerek başkalarından alınan yardımlar, gerekse sahip olunan zenginlikler ve mal mülk, insanları uzun süre geçindirip ayakta tutamaz.

Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür atasözünün anlamı

Allah'ın takdiri, her şeyden önde gelir. İnsanların bilgi, beceri ve çalış­maları bu takdir sayesinde gerçekleşir. Bu bakımdan zor günlere hazırlıklı olmak gerekir. Çünkü mal, mülk ve kişiler geçicidir.

Ağaca dayanma kurur, insana dayanma ölür, İnsanların önce Allah'a, sonra kendilerine güvenme­leri gerektiğini; bunların dışında kimseden uzun süreli fayda ummamak gerektiğini anlatmada kullanılır.

Ağaca dayanma kurur,
Duvara dayanma yıkılır,
İnsana dayanma ölür,
Dayanırsan Hakk'a dayan O bakidir.
Muhsin Yazıcıoğlu (Rahmetle anıyoruz)

Hiçbir destek sürekli olmaz. Bunun için insan yapacağı işte başkalarının desteklemesine güvenmemeli, yalnız kendi gücüne dayanmalıdır.

Ağaca dayanma kurur, adama (veya insana) dayanma ölür TDK anlamı nedir

İnsan yapacağı işte başkalarına değil, kendine güvenmelidir" anlamında kullanılan bir söz

Kaynak:Eğitim Sistem

311
155
144
13
27
28
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum