Ağız kokusu sorunu olanlar dikkat

Ağız kokusu sorunu olanlar dikkat
Çeşitli etkenlerin yanı sıra, temel nedeninin düzenli ağız ve diş temizliği yapılmaması olan ağız kokusu şikayetiniz varsa bu önerilere kulak verin.

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Zahide Genç, ağız kokusu şikayeti yaşayan vatandaşların dişlerini düzenli olarak fırçalaması gerektiğini söyledi. Genç ayrıca, dişlere gereken özenin gösterilmediği takdirde ileride diş kaybına yol açabileceğini belirtti.

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın

Dt. Zahide Genç, ağız kokusu ile ilgili olarak, "Ağız kokularının temel nedeni gıda artıklarının diş etine yapışmasına bağlı olarak o bölgede, temizlenmemesi sonucunda zamanla bozuşmaya ve ağızda değişik kokulara neden olmaktadır. Genelde buna bakterilerde eşlik ettiği zaman diş etinde iltihaplanmalar, kanamalar, şişmeler ve ağız kokusunu beraberinde getirmektedir. Bir süre sonra tabi bunlar diş eti zamanla kemik dokuya kayarak kemik iltihabına ve diş kaybına kadar gidebilmektedir. Ağız kokusunu önlemek için dişleri çok düzenli fırçalamak gerekir" diye konuştu.

Diş hekimi kontrolünü ertelemeyin

Her yemekten sonra düzenli olarak dişleri fırçalama veya sabah ve gece yatmadan önce dişlerin temizlenmesi gerektiğini belirten Dt. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bu ağız kokusunun başka hastalık ve etkenleri yoksa gıda birikimi dışında herhangi bir hastalığa bağlı ağız kokularıyla da karşılaşabiliyoruz. Genelde diyabet hastalarında ağız kokusu oluyor ya da herhangi bir kanser tedavisi sonucu çeşitli ağız kokuları karşımıza çıkabilmektedir. Genellikle dişlere bağlı olan kokular diş iltihabına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni de gıda artıklarından oluşmaktadır. Düzenli temizlik ile bunun önüne geçilebilir. Fırçalama seanslarına çok dikkat edilmeli. Mutlaka rutin 3 ayda bir diş hekimi kontrolleri de önerilmektedir."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.