Ailenizdeki çalışan kişilerden ne şekilde vergi verdiklerini öğreniniz

Ailenizdeki çalışan kişilerden ne şekilde vergi verdiklerini öğreniniz
Ailenizdeki çalışan kişilerden ne şekilde vergi verdiklerini öğreniniz. Bir vatandaş olarak ne gibi sorumluluklarınız olduğunu biliyor musunuz? Söyleyiniz.

Ailenizdeki çalışan kişilerden ne şekilde vergi verdiklerini öğreniniz.

Ailemizde yaşayan kişiler, gelir vergisi, çevre vergisi, emlak vergisi, araç vergisi gibi vergiler vermektedir.

Çalışan kişiler devlete vergisini öderler. Vergi ödemek için vergi mükellefi olmak gerekir. Vergi mükellefi olmak için de ticaret yapmak, mal veya mülk sahibi olmak gerekir. Ailemde yer alan vergi mükellefi kişiler vergilerini ödemektedirler.

Vergi mükellefi olan kişiler motorlu araç vergisi, çevre vergisi, emlak vergisi, kira gelir vergisi gibi vergiler öderler. Bunların belli bir süresi bulunmaktadır. Bu vergiler sayesinde devletin kalkınması söz konusudur. Ailemizdeki kişiler bu vergileri ilgili yerlere zamanında vermektedirler. Vergi vermek vatandaşlık görevidir. Bu görevin istisnasız yerine getirilmesi gerekir. Vergi vermek, vatanını sevmek ve hakka hukuka dikkat etmekle de ilgilidir.

Bir vatandaş olarak ne gibi sorumluluklarınız olduğunu biliyor musunuz? Söyleyiniz. Sorumluluklarınızı nasıl yerine getiriyorsunuz? Açıklayınız.

Vergi vermek, seçme ve seçilme hakkını kullanmak, askere gitmek, kanunlara uymak gibi sorumluluklarımız bulunur. Toplum içinde bunları kanunen ve ahlaken yerine getiririz.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.