Akıllı Düşman, Akılsız Dosttan İyidir Konulu Kompozisyon

Akıllı Düşman, Akılsız Dosttan İyidir Konulu Kompozisyon
Akıllı Düşman, Akılsız Dosttan İyidir konulu bu konuya açıklama getiren yazı / kompozisyon.

İnsanların yaşamları boyunca hem dostları hem de düşmanları olmuştur ve olacaktır. Bu hayatın akışı içerisinde engelleyemeyeceğimiz bir gerçektir. Ancak dostlarımızın ya da düşmanlarımızın nasıl olacağının hayatımız üzerinde büyük etkileri olacağı da kesindir.

Akıllı olmayan dost ne yapar? Genellikle insanın başını derde sokar. Çünkü bu tarz dostlar bazen istemeden de olsa kişiye zarar verebilirler. Nasıl hareket edeceği ne zaman ne yapıp ne söyleyeceğini kestiremediğiniz dost bazen başa bela olabilir. Düşman içinde bu aynı şekilde geçerlidir. Akıl sahibi olan ama size düşman olan bir kişi çoğu zaman size büyük zararlar vermeye kalkmaz. Çünkü ne yapacağını hemen hemen kestirebilirsiniz. İnsani olmayan bir durumla karşılaşma olasılığınız dahi düşüktür.

Dünya üzerindeki en önemli olgulardan birisi akıldır. Aklın bahşedildiği insanlardan kolay kolay zarar gelmez tabii büyük psikolojik problemleri yok ise. Aynı şekilde akıldan yoksun dostta bizleri her zaman için zor durumda bırakabilir.

Bu sebeple atalarımız da bir çok olay yaşadıktan sonra “Akıllı Düşman, Akılsız Dosttan iyidir” diye buyurmuşlar. Gerçekten de durum böyledir ve hep böyle olmaya devam edecektir.

367
127
700
83
123
53
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.