Alaaddin ve Sihirli Lambası Özeti

Alaaddin ve Sihirli Lambası Özeti
Alaaddin ve Sihirli Lambası hikayesinin ya da masalının özetini aşağıda bulabilirsiniz.

Alaaddin ve Sihirli Lambası

Arapların Binbir Gece Masalları’nı meydana getiren hikayelerden birinin adıdır. Hikayeye göre Afrika’lı bir sihirbaz, bir dul kadının oğlu olan Alaaddin’in her arzusunu yerine getirebilecek bir sihri olan meşhur lambayı ele geçireceğini keşfeder, Alaaddin’i bulur ve bir kuyunun dibine indirir. Alaaddin lambayı elde edince onu sihirbaza vermek istemez. Buna kızan sihirbaz onu kuyuda bırakır. Alaaddin, onun verdiği bir yüzük sayesinde kuyudan çıkar ve sihirbazın elinden kurtulur. Lambayı ovunca birden karşısında bir köle belirir.

Köle onun her istediğini yerine getireceğini söyler. Alaaddin böylece zengin olur ve padişahın kızını almak ister. Padişah vezirinin tavsiyeleri üzerine Alaaddin’e birtakım güç işler vererek bahaneler çıkartır. Fakat Alaaddin bu işlerin hepsini başarır ve padişahın kızı ile evlenir. Alaaddin bir gün evde yokken sihirbaz eskici kıyafetinde gelir, lambayı kıymetinden haberi olmayan karısından hile ile alır ve bu sayede kızı, sarayı ile beraber kendi memleketine götürür.

Alaaddin, yüzük sayesinde sihirbazı bulur, bir ilaçla uyutur, lambayı geri alır, lambanın kölesine sihirbazı öldürtür ve karısını alarak memleketine döner.

1541
1541
1144
365
285
334
1537
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum