ALES İlkbahar Dönemi Yorumları (Kolay mıydı zor muydu?) | ALES sınavında hatalı soru var mı?

ALES İlkbahar Dönemi Yorumları (Kolay mıydı zor muydu?) | ALES sınavında hatalı soru var mı?
2016 ALES İlkbahar Dönemi sona erdi. Sınav hakkında tüm yorumlar, sorular ve cevaplar sitemizde yayınlanacak. 2016 ALES İlkbahar Dönemi soruları ve cevapları üzerinde tartışıyoruz. Sınavda hatalı soru var mıydı? Detaylar için sitesimizi ziyaret edin.

2016 ALES İlkbahar Dönemi için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve söz konusu sınav yapıldı.

Sizce 2016 ALES İlkbahar Dönemi Zor mu, Kolay mı?
 
Sizce sınav zor muydu? Kolay mıydı? Her zaman olduğu gibi sınav hakkında tüm düşüncelerinizi dikkate alıyoruz.
 
Hatalı Soru var mı?
 
2016 ALES İlkbahar Dönemi hakkında tüm düşüncelerinizi bizimle paylaşın. Sorular ve cevapları sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

Sınav esnasında karşılaştığınız herhangi bir usulsüzlük ya da hatalı uygulama söz konusu oldu mu ? Bu konudaki yorumlarınız neler? 

2016 ALES İlkbahar Dönemi 09:30'da başladı ve 150 dakika sürdü. Sınav için başvurular 17-30Mart 2016 tarihleri arasında yapılmıştı. 

Peki sınav hakkında ki görüşleriniz neler ? Sizlerde yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Yorumlar alt taraftan yapılmaktadır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 8 Mayıs Pazar günü yapıldı. Sınavla ilgili genel durumu ve soruları adaylarla birlikte değerlendiriyoruz. Sınav saat 9:30'da başladı ve adaylara sayısal ve sözel testlerinden oluşan toplam 160 soru soruldu. Sınavda soruların cevaplanması için adaylara 150 dakika süre verildi.

Sınava İlişkin Bilgiler

ALES'e üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenler katılmak zorundadır. Bununla birlikte üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak çalışmak isteyenlerde mutlaka ALES'e girmeli ve istenilen puana sahip olmalıdır. Üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyenler için ALES'ten başvurulan alanın puan türünden en az 55 puan alma şartı vardır. Doktora yapmak isteyenler için ALES şartı ise en az 80 puandır.

Adayların ALES puanları Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık olmak üzere 3 farklı puan türü için hesaplanır. Sınavda Sözel-1 ve Sözel-2 ile Sayısal-1 ve Sayısal-2 testlerinden 40'ar soru sorulmakta ve adayların kendi alanlarına göre dört testten en az 3 tanesini seçerek 120 soruyu cevaplandırması gerekir. Geçmiş sınavlarla kıyaslandığında 2016 ALES İlkbahar Dönemi sınav soruları sizce kolay mıydı, yoksa zor muydu? Süre tüm soruları cevaplandırabilmeniz için yeterli oldu mu? Tartışmalı olduğunu düşündüğünüz sorular var mıydı? Sınava ilişkin genel durumunuzu ve soruların değerlendirmesini alt tarafta bulunan yorum bölümümüzden diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR ALT TARAFTA YAPILMAKTADIR.SİZDE YORUM YAPARAK SINAVA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMENİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Sınav Değerlendirmesi

Sınavda adayların puanları hesaplanırken doğru cevap sayılarından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar hesaplanacak. Adayların Sözel-1, Sözel-2, Sayısal-1 ve Sayısal-2 puanları hesaplandıktan sonra Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlıklı puanları hesaplanacak. Sınav puanları 3 yıl süreyle geçerli olacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.