ALES sınavında başarılı olmak için tavsiyeler neler?

ALES sınavında başarılı olmak için tavsiyeler neler?
Akademisyenlik hayali olan öğrencilerin başarıyı yakalamak zorunda oldukları sınavlardan biri de ALES olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sözel 1, Sözel 2, Sayısal 1 ve Sayısal 2 kısımlarından oluşan bu sınav son dönemlerde hayli zorlayıcı olan Matematik soruları ile gündeme gelmektedir. Çalışmayan kişiler için gerçekten de zorlu geçebilen ALES düzenli çalışma ile üstesinden gelinebilecek bir sınavdır. Ancak bu sınavdaki sorularda, yorum yeteneğiniz çok fazla işe yaramaz. Belki Türkçe sorularında bir miktar yorum yeteneğinizi konuşturabilirsiniz ancak, ALES’te Türkçe kısmında daha çok yorum yeteneği ile birlikte dikkat ölçülmektedir. Dikkat ölçen sorularda şıklar genellikle birbirine çok yakın anlamlarda gelmekte ve adayın bu noktada çelişkiye düşmesi söz konusu olmaktadır. Çoğu zaman çok fazla çelişkili olan Türkçe sorularının yanlış hazırlanan sorular olduğu da görülmüş bir durumdur. Ancak ALES’te Türkçeyi bir kenara bırakmamak özellikle de sözel yetenek soruları konusunda gelişmek önemlidir.

Sözel Yetenek Kısmı Türkçe Kısmında Kilit Noktadır

Sözel yetenek soruları çoğu aday tarafından adeta birer sayısal sorusu gibi algılanmaktadır. Çünkü bu sorular sizin mantık bilginizi ölçer ve kesinlikle pratik gerektirir. Daha önce bu soru tarzını görmemiş, bu sorular ile hiç uğraşmamış adaylar, Türkçe kısmında çok fazla vakit harcamak zorunda kalırlar. Unutmayın ki Ales’te Türkçe kısmından fazla net yapamıyorsanız, sayısal kısmında çok daha fazla zorlanacaksınız. Bu yüzden, dilbilgisi, yorum, dikkat ve sözel yetenek konularının her birini bir arada hallederek, Türkçe kısmını olabildiğince hızlı şekilde ve en az sayıda yanlışla çözmeye çalışmanız gerekmektedir.

Ales Sayısal Kısım Hakkında Bilgiler

ALES’te sayısal 1 ve sayısal 2 kısımlarının bu şekilde adlandırılmış olması sizi yanılmamalıdır. Lisede gördüğünüz bir takım sayısal 2 konuları bu sınavda yer almaz. Özellikle limit, integral, polinom gibi konuların sayısal 2 de yer almadığını bilmelisiniz. Sayısal 2 genel anlamda sayısal 1 kısmının biraz daha zorlaştırılmış halidir. Elbette birkaç sayısal 2 konusu, sorular arasında serpiştirilmiş halde yer alır. Bu yüzden bilgilerinizi mutlaka taze tutmalısınız. Çünkü bu sorular bilgi ile kolayca ve hızlıca çözülür.

Sayısal Soruları İle İlgili Tavsiyeler

ALES sayısal kısımda başarılı olmak için ihtiyacınız olan bol bol problem çözmektir. Sayı, yaş, havuz, işçi problemleri konusunda çok sayıda farklı tarzda soru çözmeniz, bu konuda kendinizi geliştirmiş olmaz size büyük fayda sağlayacaktır. Bunun yanında bu sorularda genellikle denklem kurmayı zorlaştırıcı hazırlama teknikleri uygulanmaktadır. Bu sebeple denklem kurma konusunda biraz daha zorlayıcı kaynakları çalışma kaynağı olarak kullanmanız tavsiye edilebilir. Sayısal kısımda çok kolay çözülebilecek sorular arasında sayısal yetenek soruları ve geometri soruları yer alır. Özellikle sayısal 2 kısmında bilgilerinizi biraz tazeleyerek geometride önemli oranda başarı yakalayabilirsiniz.

Sınav Süresi Sorunu

ALES ile ilgili bilinmesi gereken en önemli konu, soruların çözülmez olması değil, soruların çözülmesi için verilen vaktin az olmasıdır. Birçok aday sınav süresinin azlığından şikayet etmektedir. Bu noktada en önemli tavsiye matematik çözerken hızlanmak olacaktır. Bu da ancak çok fazla soru çözmekle mümkün olacaktır. Ancak ALES’e sıradan matematik kaynaklarından soru çözerek girmemeniz gerekir. Bu sınav için en kaliteli kaynakları arayıp bulunuz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.