ALES Soruları ve Cevapları 8 Mayıs 2016 ÖSYM Yorumları | ALES Sınav soruları nasıldı zormu, kolay mı?

ALES Soruları ve Cevapları 8 Mayıs 2016 ÖSYM Yorumları | ALES Sınav soruları nasıldı zormu, kolay mı?
İlkbahar dönemi 2016 ALES sınavı bugün yapıldı. Akademik yüksek lisans eğitimi için sınava giren adayların yorumları sayfamızda.

 8 Mayıs 2016 ALES soruları ve yorumları sayfamızda.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi(ALES) sınav giriş yerleri açıklandı. Sınava girecek adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sınav giriş belgesini edinebilirler. ALES ilkbahar dönemi sınavı 8 Mayıs 2016 pazar günü gerçekleştirilecek. ALES sınavı ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Senede 2 kez (ilkbahar ve sonbahar olmak üzere) düzenlenen sınava başvuracak adayların herhangi bir yüksek öğretim kurumundan lisans mezunu olması olması gerekir. 

8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olan ALES için lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler ve akademik kariyer yapmak isteyen adaylar sınavda ter dökecekler. Sınava az bir süre kala yayımlanan sınav giriş yerlerine haberimizdeki bağlantıyı tıklayarak öğrenebilirsiniz. 

ALES ilkbahar dönemine başvurular 17-28 Mart tarihinde Ösym’nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alınmıştı. ÖSYM adresi üzerinde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını bireysel olarak internet üzerinden yapabildi. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde bilgileri güncel olmayan veya resmi olmayan adaylar, başvurularını, başvuru merkezlerine giderek gerçekleştirdiler. ÖSYM eğitim bilgilerini sadece illerde açıkladığı ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden yapabiliyor. ALES ile KPSS başvurularının çakışması nedeniyle adaylar, başvuru merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

ALES İlkbahar dönemi sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından bugün yayımlandı. Sınava giriecek öğrenciler https://ais.osym.gov.tr/ adresinden veya size vereceğimiz bağlantıya tıklayarak ALES sınav giriş belgesini alabilirler.ALES sınavı için giriş yerleri belli oldu. Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi sınavı olarak bilinen ALES için geri sayım başladı. 8 Mayıs’ta yapılacak ALES’in giriş yeri ve belgesi açıklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınavın giriş yerleri bugün yayımlandı. Sınava girecek adaylar ÖSYM’nin resmi web adresi üzerinden TC kimlik ve şifre bilgilerine kullanarak sisteme giriş yapabilirler. ÖSYM tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada sınav giriş yerlerinin atama işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. İşte ÖSYM’nin yaptığı yazılı açıklama:

“8 Mayıs 2016 tarihinde, saat 09.30’da yapılacak olan 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2016 ALES- İlkbahar Dönemi); başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

 2016 ALES Sınav Soruları Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.