ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak

ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak
2023 ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak, sınav başvuruları ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek, ALES/2 başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ALES/2 başvurularının ne zaman yapılacağı, bu yılın ilk ALES sınavının tamamlanması ve sonuçların açıklanmasının ardından merak ediliyor. Üniversite mezunu olan kişilerin, yüksek lisans eğitimi alabilmek için katılım sağladığı ALES sınavları için 2023 takvimi belli oldu. Peki, ALES/2 başvuruları ve sınavı ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2023 ALES takvimi sonrasında sınav tarihleri belli oldu. Buna göre; Bu yılın ikinci ALES sınavı 20 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

ALES/2 başvuru tarihleri

ÖSYM tarafından bu yılın ikinci ALES sınavı için başvuru tarihleri de açıklandı. Buna göre; ALES/2 başvuruları 4 Temmuz 2023 tarihinde başlayıp, 10 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek. Sınavın geç başvuruları ise 19 Temmuz 2023 tarihinde alınacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.