ALES'te başarılı olmak

ALES'te başarılı olmak
ÖSYM’nin yayınladığı ALES başvuru kılavuzuna göre, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca,

puan şartı istenilmeyen tezsiz yüksek lisans programları haricindeki lisansüstü programlara öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde bu sınav sonuçları kullanacak. Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir

ALES sonuçları kaç yıl geçerli?

ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

Tezli yüksek lisans için kaç puan almak gerekir?

Kamu yönetimi yüksek lisansı yapmak istiyorum ama daha önce hiç başvuru yapmadığım için hangi üniversite kaç puanla alır bilemiyorum. Tecrübeliler bilgilerini paylaşırlarsa iyi olur.

Bölüm ve üniversite ye göre değişmekle birlikte 80 den aşağıdaki puanlarla dil puanı da yoksa bir yere girmek çok zor.

Marmara Üniversitesi Eşit Ağırlık taban puan 60 istiyor. Ortalama 75-80 arası puanla girebilirsin. Dil puanı istemiyor. Ayrıca Bilimsel Sınav ve Mülakattan alacağın puan önemli.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.