Ali, vücudundaki hangi yapı sayesinde yeni bilgiler öğrenmiş ve hayal kurabilmiştir

Ali, vücudundaki hangi yapı sayesinde yeni bilgiler öğrenmiş ve hayal kurabilmiştir
Ali, vücudundaki hangi yapı sayesinde yeni bilgiler öğrenmiş ve hayal kurabilmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Büyüyünce pilot olmak isteyen Ali, tüm gününü bu meslek ile ilgili araştırma yaparak geçirir. Uykuya dalmadan önce öğrendiği bilgilerin etkisiyle gelecekteki mesleği ile ilgili hayaller kurar. Rüyasında pilot olduğunu ve kocaman bir uçağı uçurduğunu görür. Sabah uyanınca rüyasını heyecanla annesine anlatır. Bir ara öyle heyecanlanır ki eli masadaki bardağa çarpıverir fakat bardağı ani bir hareketle yere düşmeden yakalar. Annesi, bu durum karşısında “Ali, reflekslerin ne kadar iyi! Sen gerçekten çok iyi bir pilot olabilirsin.” diyerek Ali’ye cesaret verir.
Ali, vücudundaki hangi yapı sayesinde yeni bilgiler öğrenmiş ve hayal kurabilmiştir?

Ödev cevabı kısaca : Ali'nin yeni bilgiler öğrenmesi ve hayal kurması beyin tarafından gerçekleştirilir. Beyin, bilgiyi işler, depolar, analiz eder ve yeni deneyimlerle ilişkilendirerek hayal kurma yeteneğini sağlar. Ayrıca, ani bir harekette bardağı yakalama refleksi, kaslar ve sinir sistemi arasındaki iletişim sonucunda gerçekleşir. Bu refleks, kasların hızlı bir şekilde tepki vermesini sağlayan sinirsel bir mekanizmadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.