Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demektir

Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demektir
Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ne demektir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

Türk milletinin geçmişi incelendiğinde karşımızda destan gibi Kurtuluş Savaşı bulunmaktadır. Bu savaşta atalarımız vatanı kurtarmak için eşsiz bir mücadele vermiş ve bu uğurda canlarını seve seve feda etmekten çekinmemişlerdir.

Kurtuluş Savaşı bir milletin düşman işgalinden ve esaretten kurtuluşunun hikayesidir. Bu savaşta yaşananlar tarihin tozlu sayfalarında bugün bir hikaye gibi dursa da bu günler atalarımıza büyük minnet duymamız gereken günlerdir. Onlar vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarabilmek için yoktan var etmişler, teknolojiye karşı dişleri ve tırnakları ile savaşmışlardır. Zaferin kazanılmasının ardından ise yeni bir devlet kurulmuş ve bu yeni devletin bir İstiklal Marşının olması kararlaştırılmıştır. Yaşanan felaketlerin ve çekilen acıların unutulmaması için istiklal Marşına ihtiyaç duyulmuştur.

Tarihimizde bir daha İstiklal Marşı yazılması demek aynı acıların ve kayıpların bir kez daha yaşanması demektir. Bu nedenle aynı acıların yaşanmaması için Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın sözü söylenmiştir.

Mehmet Âkif Ersoy’un Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın! sözünden ne anlıyorsunuz

Mehmet Âkif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” şunları anlıyorum;

  • Bu milletin tekrar bağımsızlık mücadelesini gerektirecek zor bir ortam yaşamamasını
  • Bağımsızlığımızın tekrar tehlikeye girmemesi
  • O zor günlerin tekrar yaşanmaması
  • Şehit olan ve yetim kalan milyonlarca insanımızın olmaması anlaşılmaktadır.

Allah bir daha o kötü günleri göstermesin. Bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Amin

3029
1016
1721
1163
318
205
526
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum