Allah bir kapıyı kapatırsa ötekini açar

Allah bir kapıyı kapatırsa ötekini açar
Dünya hayatında insan imtihan edilmektedir ve kulunu imtihan eden Allah'tır. Bir işte yada girişimde başarısız olunca hemen ümitsizliğe kapılmamalı, bir başka işe koyulmalıdır. Rızık kapısı çoktur, biri açılmaz ise diğeri açılır. İnsan rızkını aramalıdır.
Allah bir kapıyı kapatırsa ötekini açar, Allah'tan umut kesmek dinimizce yasaklanmıştır. Onun rahmeti, bağışlayıcılığı ve cömertliği herkese yeter. Başımıza gelen bazı olaylar karşısında karamsarlığa kapılmamak gerekir. Bir konuda durum kötüye gitse de başka bir yol ile iyiliklere kavuşmak mümkündür. Allah bir sebep yaratıp kulunu yine sevindirir. Hatta belki eskisinden güzel duruma getirir. Zira her derdin ve sıkıntının bir çaresi mutlaka bulunur. Yeter ki Allah'tan umudumuzu kesmeyelim.
 
Özellikle maddî konularda karşılaşılan sıkıntılı durumlarda teselli sözü olarak kullanılır.

Allah bir kapıyı kapatırsa ötekini açar anlamı nedir?

İşi büsbütün bozulan, bir çıkmaza düşen insan karamsarlığa kapılıp Yüce Allah`tan umut kesmemelidir. Çünkü Allah rahmetini esirgemez, O`nun rahmeti boldur. Allah hiç umulmadık bir anda bir sebep yaratır ve çare gösterir, bize iyi imkânlar sunar. Yeter ki O`na inanıp güvenelim, O`ndan umut kesmeyelim.
(Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Kul bunalmayınca Hızır yetişmez atasözünü okuyabilirsiniz)

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
2
1
4
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.