Ambulans Şoförü Olmak İçin Neler Gerekli

Ambulans Şoförü Olmak İçin Neler Gerekli
Ambulans şoförü nasıl olunur, ambulans şoförü olmak için neler gereklidir

Ambulans Şoförü Olmak İçin Gerekli Şartlar

İtfaiyecilik ve arama kurtarma gibi ‘ambulans şoförlüğü’de insanın sosyal yönüne etkide bulunan meslek gruplarından biri. Trafikte rastladığımızda yol verdiğimiz, içindeki hasta ya da yaralı için kaygılandığımız ambulansları kullanabilmek için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor?

Üniversitelerin ‘Acil Tıp Teknisyenliği’ bölümünü bu işte çalışmak isteyenlerin okuması gerekiyor. Bununla birlikte ehliyet, ilkyardım sertifikaları ve psikolojik bazı eğitim ve testleri alması şoför adayı için istenen şartlar. Bu şartlar ‘Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri’ yönetmeliğinin 4. Maddesinde yer almaktadır.

Ülkemizde son düzenleme ile ambulansta şoför bulundurma zorunluluğu kalkmış olmasına karşın isteyen özel ya da devlet sağlık kuruluşları şoför çalıştırabilirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.