Amerika-Kanada sınırında yer alan opera binası hangisidir

Amerika-Kanada sınırında yer alan opera binası hangisidir
Amerika-Kanada sınırında yer alan seyircinin oturduğu bölüm Amerika topraklarında iken sahnesi Kanada topraklarında olan opera binası hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

TRT 1 Altın Petek 23 Mayıs Salı Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Emine KAYA İstanbul Üniversitesi Biyoloji mezunu.

Soru : Amerika-Kanada sınırında yer alan seyircinin oturduğu bölüm Amerika topraklarında iken sahnesi Kanada topraklarında olan opera binası hangisidir 

A- Montreal

B- Haskell

C- Vermont

D- Lacrimosa

Doğru Cevap: Haskell

Haskell Serbest Kütüphane ve Opera Evi ( Fransızca : Bibliothèque et salle d'opéra Haskell ) Rock Island (şimdi Stanstead'in bir parçası), Quebec ve Derby Line , Vermont'daki uluslararası sınırı kapsayan neoklasik bir bina. Opera Evi 7 Haziran 1904'te açıldı ve kasıtlı olarak Kanada ile ABD arasındaki sınır üzerine inşa edildi. 1970'lerde her iki ülke tarafından bir miras binası ilan edildi.
 
Kütüphanenin iki farklı adresi var: 93 Caswell Bulvarı, Derby Line, Vermont ve Rue Church (Church Street), Stanstead, Quebec.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.