Ankara Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Ankara Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Ankara Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Ankara Bilim Üniversitesi tercih indirimi var mı, başarı bursu ve ösym bursları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2023 YKS BURS VE TEŞVİKLERİ

1- ÖSYM BURSLARI

2023 YKS de %50 indirim kontenjanı açılmıştır.

2- TERCİH BURSLARI

2023 YKS de her bir program için %40 varan kendine özgü tercih indirimleri uygulanmaktadır.

3- BAŞARI BURSLARI

Ankara Bilim Üniversitesine kaydolan öğrencilerimizin başarıları desteklenmektedir. Genel not ortalaması 3 ve daha yukarı olan öğrencilerimiz başarı durumuna göre bir yıl süreyle ücret muafiyet kazanmaktadır.

Başarı Bursu kriteri genel not ortalaması
Yıllık öğrenim ücreti muafiyet oranı
3.00-3.49
%25
3.50-3.74
%50
3.75-4.00
%100

4- GENÇ ARAŞTIRMACILARI TEŞVİK BURSU

Ankara Bilim üniversitesinde okuyan ve ARGE projelerinde görev alan öğrencilerimize projenin ön görmesi halinde aylık 3500 TL ye kadar nakit burs verilmektedir.

Burs Olanakları Hakında Sıkça Sorulan Sorular

Burslu veya ücretli öğrenciler, Ankara Bilim Üniversitesi dışında bir kurumun vereceği başka bir burstan yararlanabilir mi?

Ankara Bilim Üniversitesi'nden alınan burslar diğer kurumlar tarafından sağlanan burslara engel teşkil etmemektedir.

Bir dersten geçilemezse veya sınıfta kalınırsa burs kesilir mi?

Ankara Bilim Üniversitesi’ne giriş sırasında sağlanan burslar İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenimine başlayan öğrencilerimiz için azami 10 yarıyıl, doğrudan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için azami 8 yarıyıldır. Bursların devamı için akademik başarı koşulu aranmamaktadır.

Ücretli bir öğrencinin burs edinebilme olanağı nedir?

Ankara Bilim Üniversitesi’nde ücretli öğrenciler için de öğrenim sırasında sağlanan burslar mevcuttur.

(1) Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,50 - 4,00 olan öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf tutulur

(2) Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenim gördüğü birinci akademik yıl sonunda ve sonraki tüm akademik yıllarda yıl sonu akademik genel not ortalaması 3,00 – 3,49 olan öğrencilere öğretim ücretinin %50’si oranında burs verilir

Burslu öğrenciler Yaz Okulu’ndan da ücretsiz yararlanabilir mi?

Yaz öğretimine devam etmek isteyen tüm öğrenciler (burslu öğrenciler dahil), kayıt esnasında, Mütevelli Heyeti tarafından belirlenecek öğrenim ücretini ödemek zorundadırlar.

Detaylar için üniversitenin sayfasını tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.