Antalya Belek Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Antalya Belek Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Antalya Belek Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Antalya Belek Üniversitesi tercih indirimi varmı, üniversiteye giriş bursu ve başarı bursu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Antalya Belek Üniversitesi Burs Ve İndirim Oranları

Ön Lisans ve Lisans Bursları ve Kriterleri

Üniversiteye giriş bursu, ÖSYM tarafından Yükseköğretim Programı ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan Antalya Belek Üniversitesinin %75, %50, %25 ve %100 burslu olarak belirtilen programlarından birini tercih ederek ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere ÖSYM kılavuz ve yönergeleri doğrultusunda burs verilir.
Yukarıda belirtilen bursları alan öğrencilerden “Uyarma” cezası hariç olmak üzere disiplin cezası alan öğrencilerin, bursları tekrar bağlanmamak üzere kesilir.
Eğitimlerini “öğrenim süresi” içinde tamamlayamayan öğrencilerin ÖSYM Bursları “azami öğrenim süresi” için devam edecektir.

Kardeş İndirimi, Üniversitede birden fazla kardeşin öğrenim görmesi ve “Tam Burslu” dışındaki diğer programlara kayıt olmaları halinde, her bir kardeşe, %10 kardeş indirimi uygulanır.

Tercih İndirimi, Üniversiteyi ilk 3 sırada tercih eden öğrencilerimize uygulanacak indirim, her kayıt dönemi içerisinde, her bölüm/program için ayrı ayrı ya da tümü için geçerli olacak şekilde Mütevelli Heyet Başkanlığının belirleyeceği oran üzerinden değerlendirilecektir.

Personel İndirimi, Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı ve teşekküllerinde tam zamanlı çalışan tüm personel ile bakmakla yükümlü olduğu eş veya çocuklarına ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimleri için Antalya Belek Üniversitesi’nin “Tam Burslu” dışındaki diğer programlarına kayıt olmaları halinde, yatıracağı öğrenim ücreti üzerinden % 25 personel indirimi uygulanır. Personel İndirimi, bir aileden en fazla bir kişiye verilir.

Başarı İndirimi, İngilizce Hazırlık Programı hariç, her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre ön lisans ve lisans programlarında akademik genel not ortalaması 3,50-3,74 arası olan öğrencilere %25 oranında, 3,75-3,89 arası olan öğrencilere %50 oranında, 3,90 ve üzeri olanlara da %100 oranında faydalandıkları ÖSYM bursuna ek olarak, ödemekte olduğu öğrenim ücreti üzerinden indirim uygulanmaktadır. Lisansüstü programlarda ise her yarıyıl sonunda genel not ortalaması 3,90 ve daha yüksek olanlara öğrenim ücreti üzerinden Mütevelli Heyetinin belirlediği oranda indirim uygulanır. Başarı bursundan yararlanmak isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Detaylara üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.