Antalya Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Antalya Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Antalya Bilim Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Antalya Bilim Üniversitesi tercih indirimi var mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Burs olanakları nelerdir?

Üniversiteyi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Pilotaj programına ilk 3 tercihinden herhangi biriyle yerleşen öğrencilerimize ÖSYM bursuna ek olarak %25 tercih bursu sağlanacaktır.
*** Pilotaj programındaki uçuş eğitimi ücreti burs kapsamı dışındadır. Üniversitemizi ilk 3 tercihinden herhangi biriyle yerleşen öğrencilerimize ÖSYM bursuna ek olarak %15 tercih bursu sağlanacaktır.
***Tüm bölümler için geçerlidir. Öğrenim Bursları, Akademik Başarı Bursları, Sporcu Bursları, Çift Ana Dal ve Yan Dal Bursu, Derece Bursu, Şehit ve Gazi Çocukları Bursu, Engelli Öğrenci Bursu
***Entegre sistemle eğitim yapan Diş Hekimliği Fakültesi ve Pilotaj bölümü ile Lisansüstü Eğitim Programları bu bursların kapsamı dışındadır.

Bir dersten kalınırsa burs kesilir mi?

ÖSYM burslarımız lisans programlarında 7 yıl, önlisans programlarında 4 yıl boyunca devam etmektedir. Disiplin suçu işlenmedikçe kesilmez.

Sporcu bursu var mıdır

Evet. (1) Üniversitenin adına spor faaliyetlerine katılan ve/veya üniversitemizi temsil eden sporcu öğrenciler için bölüm hocaları tarafından teklif edilen sporcu bursları Komisyon tarafından incelenir. Bursun süresi ve miktarı Komisyon tarafından belirlenir ve Mütevelli Heyet tarafından onaylanarak karara bağlanır. (2) Güz ya da bahar yarıyılında başlayan burs o yılın eğitim öğretim yılı sonunda sona erer. Bir sonraki eğitim öğretim yılı başında burs başvurusu yenilenebilir.

Şehit ve gazi çocukları bursu var mıdır?

Şehit ve Gazi finansal desteği, her yıl ÖSYM puanına göre kayıt yaptıracak olan programın bağlı olduğu puan türünde en üst sırada bulunan Şehit ve Gazi çocuğu olan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirlenmektedir. Sıralamada ilk 10’a giren şehit ve gazilerin eş ve çocukları bu burs kategorisinden faydalanabilir. ***Entegre sistemle eğitim yapan Tıp, Diş Hekimliği, Pilotaj gibi bölümlerde okuyan öğrenciler bu bursların kapsamı dışındadır.

Farklı türden burslara aynı anda sahip olma şansımız var mıdır?

Öğrencinin birden fazla başlıkta bursluluğu kazanması durumunda sadece en yüksek burs uygulanır. Bursluluk durumu birbiri üzerine eklenmez.

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.