Antalya Valiliği, 6 yıldır ücretsiz hizmet veren eğitim kurumlarını mühürledi

Antalya Valiliği, 6 yıldır ücretsiz hizmet veren eğitim kurumlarını mühürledi
Hizmet Hareketi'ne yakın kurumlara yönelik yaptırımlara bir yenisi daha eklendi.

Antalya 'da 6 yıldır maddi durumu yetersiz çocukların eğitimine ücretsiz katkıda bulunan Hamle Eğitim Merkezleri'nin kapısı bugün mühürlendi. Polislerin nezaret ettiği Milli Eğitim görevlileri, Hamle'nin 900 öğrencinin yararlandığı Ahatlı, Erenköy, Dokuma ve Sütçüler'deki merkezlerinin kapısına valilik oluruyla mühür vurdu. Mühürlenen evrakın üzerindeki, "Valilik makamının 7.11.2014 tarih ve 513 40 84 sayılı olurlarıyla kapatılmıştır." yazısı dikkat çekti. Hamle yöneticileri, mühürleme işleminin yürütmenin durdurulmasına yönelik Antalya İdare Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz sonuçlanmadan yapıldığını belirtti.

Dernekte bulunan hanımlar kapatma işlemi sırasında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettiler

Hamle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eğitim Koordinatörü Ali Dil, 2008'de kurulan Hamle'nin Antalya'da 9 mahallede merkezi bulunduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleri'yle yaptıkları protokoller doğrultusunda, buralarda maddi durum yetersiz öğrencilerin eğitimlerine 6 yıldır ücretsiz destek olduklarını anlatan Dil, "2014 yazında Halk Eğitim 'sizinle protokolleri yenilemeyeceğiz' dedi. Kaldı ki bizim Haziran 2015'e kadar protokollerimiz devam ediyordu. Bu kapsamda Milli Eğitim'in göndermiş olduğu müfettişler bu kurumların kapalı olduğu zaman dilimlerinde pencerelerden bakarak 'buralarda izinsiz eğitim verildiğine' dair rapor tuttu. Valilik de bu kapsamda 4 binamızı kapatma kararı aldı. Bugün de 'Buralarda izinsiz eğitim veriliyor' diye kapatma kararını uygulamaya geldiler." diye konuştu.

Hamle'nin kapısı mühürlenen dört merkezinden 900 öğrencinin yararlandığını dile getiren Dil, "Yeni Türkiye'de eğitim kurumlarının kapatılıyor olması, hele onların kapısına mühür vuruluyor olması, dünya sıralamasında ekonomisi sıkıntılı bir ülkenin eğitime-öğretime önem vermesi gerekirken eğitim kurumlarının kapatılması anlaşılabilir bir şey değil. Kaldı ki biz ücretli eğitim veren kurumlar değiliz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında insanlara ücretsiz imkanlar sunuyoruz." dedi.
Tamamen ücretsiz eğitim veren derneğin kapatılması, emeği bulunan hanımları üzdü

'HUKUKSUZ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ'

Mühürleme işlemi sırasında bazı Hamle çalışanları, "İşte yeni Türkiye. Eğitim Kurumları mühürleniyor." diye tepki gösterdi. Ali Dil, mühürleme işleminin yürütmenin durdurulmasına yönelik Antalya İdare Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz sonuçlanmadan gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Zulüm sonsuza kadar devam etmez. Gün gelir hukuk, adalet yeniden tesis edilir. Şu an biz hukuksuz bir süreç yaşıyoruz. 6 yıldır iyi, faydalı hizmetler veren kurumlar ne oldu da zararlı kurumlar oldu? Buranın kapatılmasında imzası olan bütün kurumlar ve herkes hakkında yasal işlem, hukuki süreç başlatacağız."

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.