AÖF diplomaları ne zaman verilecek

AÖF diplomaları ne zaman verilecek
Sınavları başarıyla tamamlayan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, mezuniyetlerini tescil edecek olan AÖF diplomalarının ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Peki, AÖF diplomaları ne zaman verilecek detaylar haberimizde...

AÖF diplomaları bu yıl herhangi bir değişiklik olmaması halinde AÖF bürolarından imza karşılığı alınabilecek. Mezunların bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik veya öğrenci kimlik kartlarıyla başvurmaları halinde diploma teslimi gerçekleştirilecek. Peki, AÖF diplomaları ne zaman verilecek? İşte, o detaylar

AOF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLECEK

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler. Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler.

Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez.

  • Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.
  • AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.
  • Mezunlarımıza diploma haricinde Geçici Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesi gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.
  • Fakülteye dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/ dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.
  • Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.
  • Öğrenciler diplomanın düzenlenmesinden sonra kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklik önceki durumu geçersiz kılmayacağından diplomalarını bilgi değişikliğini gösteren resmi belge ile birlikte kullanmaları gerekmektedir.

Diploma, illerde bulunan AÖF bürolarımız aracılığıyla imza karşılığında teslim edildiği için mezunun adresine veya istediği resmî kurumlara posta ve kargo ile gönderilmemektedir.

Diploma Eki, diploma ile birlikte verilen ve verildiği kişinin sahip olduğu derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlayan uluslararası bir belgedir. Bu belge ayrıca ulusal eğitim sistemini açıklayan bilgileri içermektedir. Diploma Eki, diplomaya ek bir belge olup diploma yerine kullanılamaz; ancak diploma ile birlikte geçerlidir.

AÖF mezuniyet belgesi sorgulamaları e-devlet üzerinden yapılabiliyor. AÖF mezuniyet belgesi sorgularken e Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası bilgileri kullanılacak.

AÖF 2021 MEZİNİYET SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

1
1
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.