AÖF - Açık Öğretim Sınavı ne zaman

AÖF - Açık Öğretim Sınavı ne zaman
AÖF - Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesi için planlanan resmi sınav tarihlerini tablo halinde paylaştık.

2016-2017 AÖF - Açık Öğretim Sınavı ne zaman?

Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavları başlıyor. AÖF sınavları cumartesi ve pazar günleri yapılıyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturum ile sınavlar tamamlanıyor. Açık Öğretim Fakültesi sınavları saat 9.30 ve 14.00 saatlerinde başlayacak. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesinde belirtilmektedir. İşte AÖF ara sınav tarihleri... 

AÖF sınavına kaç gün kaldığını aşağıdan online olarak takip edebilirsiniz

SINAV TÜRÜSINAV TARİHLERİ
Güz Dönemi Ara Sınavı26 – 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı14 – 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı15 – 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı27 – 28 Mayıs 2017
2016-2017 Tek Ders Sınavı15 Temmuz 2017

Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan 2 kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 17 Fakülte (Lisans Düzeyi), 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu (Önlisans Düzeyi), 9 Enstitü (5’i Lisansüstü ve Doktora Düzeyi) ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.

Anadolu Üniversitesi pek çok ilke imza atmış bir üniversitedir. Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmaya çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında geleceğin en iyileri olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır.

Anadolu Üniversitesinin güvenli ve çağdaş kampüslerinde bir öğrenci için gerekli olan hemen hemen her olanak bulunmaktadır. 290.000’den  fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşmanın mümkün olduğu merkez kütüphane, tatil günleri dâhil her gün öğrencilere 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca Kütüphane bölgesinde gece 12:00’-01:00 saatleri arasında sıcak çorba/çay/kahve ücretsiz olarak öğrencilere ikram edilmektedir. 12.330 m2 alana yayılmış olan Merkez Kütüphanede, öğrenciler kendi çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir. Öğrenciler, kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler sanatçılarla yapılan söyleşilere ve etkinliklere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir. Üniversite tarafından öğrenciler için günde iki öğün (öğlen+akşam) yemek servisi de sunulmaktadır.

Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin izlenmesi, geleceğin şekillenmesinde etkin olacak bireyler yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenmeye odaklanılarak tüm halkı eğitim sürecine dâhil etme girişimleriyle övünç duyduğumuz Üniversitemiz dünyaya kucak açmaktadır.

Kuruluş Tarihi6 Kasım 1958
Öğrenim DiliTürkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca
RektörProf. Dr. Naci GÜNDOĞAN
Üniversite TürüDevlet
Fakülte Sayısı17 (3’ü Uzaktan Öğretim uyguluyor)
Devlet Konservatuarı Sayısı1
Yüksekokul Sayısı2
Meslek Yüksekokulu Sayısı4
Enstitü Sayısı9 Enstitü (5’i Lisansüstü ve Doktora Düzeyi)
Araştırma Merkezi Sayısı30
Öğretim Elemanı Sayısı2.537
İdari Personel Sayısı1.872
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Lisans)23.194
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Önlisans)3.250
Lisansüstü Öğrenci Sayısı (Yüksek Lisans ve Doktora)4.121
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Toplam)30.565
Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Aktif)1.397.809
Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Pasif)1.296.276
Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Toplam)2.694.085
Toplam Öğrenci Sayısı2.724.650
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı1.064
Değişim Programlarından Yararlanan Öğrenci Sayısı995

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.