AÖL 2017/2. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı

AÖL 2017/2. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı
Açık Öğretim Lisesi 2017/2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerimiz 23 Ocak 2018 Salı günü mesai bitimine kadar kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

AÖL 2018 yılı kayıt yenileme işlemi başladı, peki Açıköğretim Lise kayıt işlemleri ne zaman sona erecek? Öğrenciler kayıt işlemini ve ders seçme işlemlerini nasıl yapacaklarını merak ediyor. Haberimizde AÖL kayıt ücreti, kayıt tarihleri ve diğer bütün ayrıntılar mevcut.

2018 AÖL KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme 8-23 Ocak 2018 tarihleri arasında alınacak. Mazeretli kayıt yenileme ise 24-26 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt yenileme işlemlerini öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrenciler yapabilecek. Kayıt yenileme işlemlerini yaptırmayan öğrenciler 2. dönem sınavına katılamayacak.

İKİNCİ DÖNEM DERS SEÇME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Ders seçme işlemi en geç 26 Ocak 2018 günü mesai bitimine (saat 18:00) kadar yapılacaktır. Ders seçme işlemi sistemde,“Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri ” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılır. Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama resmî web sitemizde yer almaktadır. Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

AÖL'de kayıt yaptıracak öğreniler şu adımları izleyecek. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitemesini bekleyecekler. Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

 
18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur. Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

2018 AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme sınav bedelini ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme sınav bedeli, 35 TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.