Ara Güler'in fotoğrafını çektiği kişiler arasında hangisi yoktur

Ara Güler'in fotoğrafını çektiği kişiler arasında hangisi yoktur
Ara Güler'in fotoğrafını çektiği kişiler arasında hangisi yoktur sorusunun cevabını vereceğiz. Ara Güler kimin fotoğrafını çekmedi? Winston Churchill, Pablo Picasso, Federico Fellini ve Fidel Castro

Soru : Ara Güler'in fotoğrafını çektiği kişiler arasında hangisi yoktur 

A- Winston Churchill

B- Pablo Picasso

C- Federico Fellini

D- Fidel Castro

Doğru Cevap: Fidel Castro

Ara Güler: Arşivimde 2 milyon fotoğraf var

Türk fotoğrafının "duayen" ismi Ara Güler, "Arşivimde 2 milyon kadar fotoğraf var ve bunların bir çoğu paylaşılmadı. Arşivim yavaş yavaş dijitale aktarılıyor" diyerek ülkeye bırakmaya çalıştığı mirası anlatıyor.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Güler, 1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto muhabirliği görevlerini üstlendi. Hayat Dergisinde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başlayan Güler, 1953'de Henri Cartier Bresson ile tanışarak, Paris Magnum Ajansına katıldı.
 
İngiltere'de yayımlanan “Photography Annual Antalojisi” tarafından 1961 yılında “Dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri” olarak seçilen Ara Güler, Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneğine de tek Türk üye olarak kabul edildi.
 
İsmet İnönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile röportajlar yapan ve fotoğraflarını çeken Güler, “Geriye dönüp baktığınızda 'Keşke şunu da çekseydim' diye hayıflandığınız çok şey oldu mu?” sorusu üzerine Güler, “Çekmek istediğim adamlara yetişemedim. Einstein'ı çekmek isterdim. Yetişemedim, Einstein'in öldüğü 1955'de ben daha Ara Güler değildim, sıradan bir fotoğrafçıydım. Jean Paul Sartre'yi de beceriksizliğimden çekemedim. Charlie Chaplin'i çekmek lazımdı. Bunlar mühim adamlardır” dedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum