Aralık 1951'de kanser olduğu öğrenildiğinde hangi siyasetçi için Şişli Caminde mevlit okunmuştur

Aralık 1951'de kanser olduğu öğrenildiğinde hangi siyasetçi için Şişli Caminde mevlit okunmuştur
Aralık 1951'de kanser olduğu öğrenildiğinde hangi siyasetçi için Şişli Cami'inde mevlit okunmuştur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Aralık 1951'de kanser olduğu öğrenildiğinde hangi siyasetçi için Şişli Cami'inde mevlit okunmuştur 

A- Jacqueline Kennedy

B- Eleanor Roosevelt

C- Eva Peron

D- Indira Gandhi

Doğru Cevap: Eva Peron

Eva Peron için Şişli Camii'nde mevlit

50'li yılların başlarındaki döneme ilişkin Türk sineması üzerine bir araştırma yapmak için eski gazetelerin sararmış sayfaları arasında dolaşırken kimi ilginç haberlere de rastladım. Bunlardan biri de, yazının başlığını oluşturan Eva Peron için Şişli Camii'ndeki mevlit idi. Bir çoğunuz Arjantin Devlet Başkanı Juan Peron'un eşi Eva Peron'un mevlit ile ne ilişkisi vardı diye düşünebilir. Bu merakın yanıtını ise 8 Aralık 1951'deki bir gazete şöyle veriyor: Şişli Camii'nde, rahatsızlığının şifa bulması için Eva Peron için bir mevlit okutuldu. Mevliti okutan İsmail Kadri Türkmen, Türkiye'de bir süre tekelde çalıştıktan sonra gittiği Arjantin'de bir tütün fabrikası kurarak servet sahibi olmuş bir vatandaşımızdır. Mevlit dini tartışmalara yol açtı. Ancak Diyanet işleri Başkanı Sabri Hayıroğlu, dinimizde dua ayrılık gözetmez, diyerek bu tartışmalara nokta koydu.

María Eva Duarte de Perón (7 Mayıs 1919 - 26 Temmuz 1952), Arjantin Başkanı Juan Domingo Perón'un ikinci eşidir. Arjantin halkının çok sevdiği Perón, İspanyolca "Küçük Eva" anlamına gelen Evita lakabıyla bilinirdi.

Evita Peron, 26 Temmuz 1952’de 33 yaşında kanserden öldü. Peron'un iktidardan düşmesinden sonra gömüldüğü yerden çıkartılan cesedi 16 yıl saklandıktan sonra önce eşinin yanına, sonra da aile mezarlığına defnedildi. Hayatını anlatan "Evita müzikali yıllar sonra sahnelendi. Madonna daha sonra bu müzikalin beyaz perde uyarlamasında rol aldı. Eserin en önemli parçası "Don't Cry for me Argentina!”' (Benim İçin Ağlama Arjantin!) dir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum