Armudun genellikle kendi kendine yetişen yabani türüne ne ad verilir

Armudun genellikle kendi kendine yetişen yabani türüne ne ad verilir
Armudun gülgillerden olan genellikle kendi kendine yetişen yabani türüne ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Armudun gülgillerden olan genellikle kendi kendine yetişen yabani türüne ne ad verilir

A- Yeni dünya

B- Alıç

C- Muşmula

D- Ahlat

Doğru Cevap: Ahlat

Ahlat Ağacı ve Ahlat Armudu

Ahlat ağacı, bilimsel adı Pyrus elaeagrifolia olan gülgiller familyasına mensup yabani bir armut türüdür. İngilizcede wild pear olarak bilinir.
 
Bazı yörelerde çakal armudu ve çördük isimler ile bilinir. Ayrıca; argun, alfat, dığdığı, kerte, gelinboğan, üngülüz gibi isimleri de vardır. Ahlat Ağacı, kuraklığa ve susuzluğa oldukça dayanıklı bir ağaçtır. Son yıllarda ormanların yok olmasına rağmen yer yer bozkır bölgelerinde bu ağaca rastlamak mümkündür. 10 metreye kadar uzanabilen bir ağaçtır ve dayanıklı meyveleri sohbahar gibi olgunlaşır. Meyveleri ahlat armudu olarak bilinir. Meyeveleri buruk tatlı olup zor çiğnenir, zor yutulur bu nedenle gelinboğan ismi de verilmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.