Askeri öğrenciler için başvuru tarihi belli oldu

Askeri öğrenciler için başvuru tarihi belli oldu
KHK kapsamında kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin 22 Ağustos'a kadar nakil komisyonlarına başvurmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin il ve ilçelerdeki nakil komisyonlarına 22 Ağustos'a kadar başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

Tekin, 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında, çıkarılan KHK ile askeri liselerin kapatıldığını hatırlattı.
Kapatılan 5 askeri okul bulunduğunu söyleyen Tekin, bu okullarda, 10, 11 ve 12. sınıflara denk düşen sınıflarda toplam 3 bin 103 öğrencinin kaydının bulunduğunu belirtti.

Bu öğrencilerden il ve okul türlerine göre tercih alacaklarını bildiren Tekin, tercihlerin öğrencilerin liseye girdiği yıl SBS ya da TEOG sistemlerinin hangisinden puanı varsa ona uygun yerleştirme yapacaklarını hatırlattı.
Tekin, "Kapatılan askeri okullardaki öğrencilerin il ve ilçelerdeki nakil komisyonlarına 22 Ağustos'a kadar başvuru yapmaları şart. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanları, resen yerleştireceğiz puanlarına göre." bilgisini verdi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.