Atatürk’ün Milli Tarihimize verdiği önem

Atatürk’ün Milli Tarihimize verdiği önem
Atatürk’ün Millî Tarihimize verdiği önemi açıklayınız, Atatürk’ün Milli Tarihimize verdiği önemi anlatan özdeyişleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Atatürk’ün Millî Tarihimize verdiği önemi açıklayınız

Mustafa Kemal Atatürk Türklerin çok derin ve güçlü bir kültüre sahip olduklarını vurgulamıştır. Ona göre bizim tarihimiz sadece Osmanlıya değil çok eskilere ta Orta Asya’ya kadar uzanmaktadır.

Atatürk’ün Türk Tarihi ve Türk Dili meselelerine verdiği önemi ölümünden kısa bir süre önce kaleme aldığı vasiyetname ile, mal varlığının tamamını Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’na bırakmış olması ispatlar. Bu iki kurumun bütçesi, halen Atatürk’ün bıraktığı mirastan oluşmaktadır.

Bir kimsenin milli değerlerine sahip çıkması için öncelikle  milletini sevmesi gerekir. Milletini sevmesi ise onu tanımasından geçer. Milletinin geçmişte neler yaşadığı bu topraklar için nasıl mücadele ettiğini bilmek ülkemize olan bağlılığı arttırır. Geçmişini ve milletini her şeyden üstün tutmaya yardımcı olur.

Türk Milleti’nin kudretine tüm Türklerin inanmasını isteyen Atatürk, bu fikri yaymayı hayatının amacı kılmıştır. “Büyük devletler kuran atalarımız büyük ve geniş uygarlıklara da sahip olmuştur . Bunu aramak, tetkik etmek Türklüğe ve dünyaya bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”  diyen Atatürk, Türk insanının tarihini ve geçmişini kavramasının ne denli önemli olduğunu anlatmıştır.

Türk kültürünü ve Türk tarihini tüm gerçekliği ile, araştırmak, öğrenmek ve tanıtmak için, Atatürk bunu gaye edinen kurumun çalışmalarına liderlik etmiş, çalışma planına bizzat kendisi yol göstermiş; Türk ve Türkiye tarihini yayacak araştırmacılara yardımcı olmuştur.

Atatürk’ün Milli Tarihimize Verdiği Önemi Anlatan Özdeyişleri Nelerdir 

“Tarih bir ulusun nelere yetenekli olduğunu ve neler başarabilme gücünde olduğunu gösteren en doğru kılavuzdur.”

“Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadik kalmazsa, değişmeyen hakikat insanı şaşırtacak bir hal alır.”

Kaynak:Eğitim Sistem

83
83
17
9
4
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum