Atlantik Okyanusundaki Kanarya Adaları adını hangi hayvandan almıştır

Atlantik Okyanusundaki Kanarya Adaları adını hangi hayvandan almıştır
Atlantik Okyanusundaki Kanarya Adaları adını hangi hayvandan almıştır sorusunun cevabını vereceğiz. Kanarya Adaları'nın ismi hangi hayvandan geliyor?

Tuka Grubu Yarışmacıları Ebru, Berat ve Emine;

260.000 TL'Lik 4.Soru :Atlantik Okyanusundaki Kanarya Adaları adını hangi hayvandan almıştır 

A- Köpek

B- Kuş 80.000 TL

C- Balık 10.000 TL

D- Kelebek 80.000 TL

Doğru Cevap: Köpek

Soruya döğru cevap veremediler ve elendiler.

Kanarya Adaları'nın İsmi Hangi Hayvandan Geliyor?

Kanarya adaları Latince'de "Canariae Insulae" yani "Köpek Adası" demek...
Antik tarihçi Yaşlı Plinius'a göre ada, Moritanya kralı Juba II tarafından, burada çok sayıda büyük köpek yaşadığı için bu şekilde adlandırılmış.
Kanarya Adaları ülkemizden belli başlı tatil merkezlerinden birisidir.İsmine bakılınca kanarya isimli kuştan geldiği anlaşılır ancak öyle değildir.Şimdi merak etmişsinizdir adaların isminin nereden geldiğini…İşte Kanar Adalarının ismini hangi hayvandan aldığının cevabı… Köpeklerden. Aslında kuşlar adaya değil, ada kanarya kuşlarına ismini vermiştir. Bu takımada adını, en büyük adasında bulunan hem vahşi hem de evcil çok miktardaki köpekten dolayı, Romalılar tarafından verilen ‘Köpek Adası’ isminden (Insula Canaria) almaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.