Atomik yapılar kullanarak tasarlanmıştır, mevcut bilgisayarların maksimum hesaplama kabiliyetinin, binlerce kat üzerine

Atomik yapılar kullanarak tasarlanmıştır, mevcut bilgisayarların maksimum hesaplama kabiliyetinin, binlerce kat üzerine
Atomik yapılar kullanarak tasarlanmıştır. Mevcut bilgisayarların maksimum hesaplama kabiliyetinin, binlerce kat üzerine çıkılabilecek hız özelliğine sahiptir. Yukarıda açıklaması verilen bilgisayar hangi kuşağa aittir

Soru : Atomik yapılar kullanarak tasarlanmıştır. Mevcut bilgisayarların maksimum hesaplama kabiliyetinin, binlerce kat üzerine çıkılabilecek hız özelliğine sahiptir. Yukarıda açıklaması verilen bilgisayar hangi kuşağa aittir?
a) Mekanik
b) Elektronik
c) Kuantum
d) Mikroişlemci
e) Elektromekanik

Cevap : Kuantum
Mecut bilgisayarların maksimum hesaplama kabiliyetinin, binlerce kat üzerine çıkılabilecek yapılardır. Kuantum bilgisayarların küçük ölçekte ilk verisyonları günümüzde ortaya çıkmaya başlamıştır.

Bu sistemle hedeflenen bilgisayarlar, insanlarla sohbet eden, kameralardan aldığı verileri kullanan, kendi deneyimleri ile öğrenen ve karar veren üstün yeteneklere sahip olacaktır.
Bu yetenekler için yapay zekâya dayalı yazılımların da geliştirilmesi gereklidir. Günümüzde bu yazılımların ilk versiyonları Apple, Samsung ve Google şirketleri tarafından akıllı cep telefonlarında kullanılmaya başlamıştır.
C seçeneği kuantum kuşağı doğru cevaptır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.