Ayağını yorganına göre uzat kompozisyon

Ayağını yorganına göre uzat kompozisyon
Ayağını yorganına göre uzat kompozisyon örneğimizi sizlerle paylaşıyoruz umarız sizlere faydalı olur.

Atalarımız geçmişten günümüze kadar her konu hakkında bir söz söylemişlerdir ve söyledikleri her söz aslında atalarımızın deneyimlerini ortaya koymaktadır ve bu sözler tam yerinde kullanılmıştır. Ayağını yorganına göre uzat atasözü de aslında bir deneyim sonucu söylenen bir atasözümüzdür.

Ayağını yorganına göre uzat sözü ile bir kişinin maddi gelirine göre harcama yapması gerektiği öğütlenmektedir. Yani kişilere gelir ve gider dengesinin doğru kurulması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu sözü söyleyen atalarımız seneler boyunca gelirini iyi kullanmayan ve maddi konuda zorluk çeken kişilere şahit olmuşlardır ve sonunda bu konu ile ilgili “Ayağını yorganına göre uzat” sözünü söylemişlerdir. Atasözleri genellikle mecaz anlamlarıyla yorumlanır ve anlamlandırılır bu nedenle bu sözü de mecazi olarak yorumlamak gerekir bu sözde ayak kelimesi maddi giderleri temsil ederken yorgan kelimesi de cebimizdeki parayı temsil etmektedir.

Herkes kazandığı paraya göre harcama yapmak durumundadır yoksa maddi anlamda sıkıntı çekebilmektedir maddi sıkıntılar akabinde de psikolojik bunalımı getirmektedir yani bu durum hep maddi olarak hem de manevi olarak bize zarar verebilir. Bu nedenle atalarımız “Ayağını yorganına göre uzat” atasözünü söylemişlerdir.

6432
2657
3218
1439
1269
2102
5930
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
10 Yorum