Bağ eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Bağ eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir
Bağ eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir, bağ ile ilgili eş sesli örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Bahçe, bostan. "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur."
2. Deste. "Ona bir özür borcum vardı, bir bağ çiçek alıp gittim."
3. İlgi, ilişki, rabıta. "Seninle benim aramda nasıl bir olabilir?"
4. Nesneleri birbirine tutturmak için kullanılan, düğümlenebilir ip, sicim, şerit, tel vb. şeyler. "Pardösünün bağı çözülmüş."

Bağ kelimesinin eş sesli bir kelime olduğu söylenebilir. Kullanıldığı cümleye göre farklı anlamlara sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Bağ kelimesi sesteş olarak da ifade edilebilir.

Bağ eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Bağ, eş sesli bir kelimedir. Bağ kelimesinin farklı anlamları bulunmaktadır. Bağ denildiği zaman ilk olarak bahçe ve bostan anlaşılmaktadır. Bağ kelimesinin aynı zamanda deste anlamına geldiği de söylenebilir. Bağ kelimesi, ilgi ve ilişki olarak da ifade edilebilir. Son olarak bağ kelimesinin, nesneleri birbirine tutturmak için kullanılan ip, tel, sicim gibi şeyler olduğu söylenebilir.

Bağ kelimesinin sesteş bir kelime olduğu ifade edilebilir. Bağ kelimesinin farklı anlamlarının olduğu ve cümlede kullanılışına göre anlamının anlaşıldığı söylenebilir.

Bağ ile ilgili eş sesli örnek cümleler

  • İkinizin arasında nasıl bir bağ olabilir?
  • Bizim köydeki bağları görmen lazım.
  • Pazardan iki bağ nane almayı unutma.
  • Ayakkabılarını bağlamayı öğrenmelisin.
  • Seninle aramızda çok güçlü bir bağ var.
  • Bir bağ çiçek alıp kapısına gitmelisin.
  • Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.