Baharın gelişi bahar ile ilgili kompozisyon örneği

Baharın gelişi bahar ile ilgili kompozisyon örneği
Bahar insanları ferahlatan, insanlara gülümsemeyi getiren ve kışa elveda mesajları taşıyan o mevsim. Ben en çok ilk baharı severim.

1. Kompozisyon Örneği

Çünkü güneş kemiklerime kadar ısıtır beni. Güneşin altında yürürken akşam üstleri kendimi dalgaları artık durulmuş denize bakarken bulurum. Kulaklığımda hareketli hayatı canlılığıyla anlatan bir şarkı. Yavaş yavaş okul kapanmaya yaklaşırken tatile kendimi hazırlarım.

Etrafta mis gibi çiçek kokuları, ağaçların yeşilinde tomurcuklanmış çiçekler, doğa ananın canlılığı yüzüme kan getirir. Dışarıda bütün kış evin içine hapsolmuş çocukların oyun oynamalarını izlerim. Kendi çocukluğum gelir aklıma. Onlarla saklambaç oynar, ip atlarım bazen. Bahar beni kendime getirir, bana yeniden enerji verir.

Baharın gelişi doğanın güzelliğini tekrar tekrar izleme fırsatı verir.

2. Kompozisyon Örneği

Bahar mevsimi, yaz mevsiminden önce gelen ve yaz mevsimin geleceğini müjdeleyen bir mevsimdir. Baharın gelişini, yeşeren ağaçlardan, tomurcuk açan çiçeklerden, cıvıldayan kuşlardan anlayabiliriz. Bahar gelince sanki kuşların cıvıltısı bile artar, ötüşmeleri daha bir cıvıl cıvıl olur ve rengarenk olan çevreye ayrı bir hava katar.

İnsanlar, bahar geldiğinde apayrı bir psikolojiye bürünürler. İnsanın içi anlamsız bir mutluluk ve huzur ile dolu olur. İnsanlar, sadece gezmek, dolaşmak ve eğlenmek isterler. Çünkü pencereden içeri vuran güneş öyle albenilidir ki kendini öylesine sıcak gösterir ki insan dört duvar arasına sığamaz, kendisini yemyeşil alanlara, caddelere, sokaklara ya da parklara atmak ister. Çünkü bahar gelmiştir, kışın dondurucu soğuğu, burnumuzu donduran fırtınası artık yoktur.

Baharın gelmesiyle kıyafetlerimiz bile renk ve şekil değiştirir. İnsanlar koyu, uzun ve kalın kıyafetler giyerken baharın müjdelenmesiyle cıvıl cıvıl renkler giyerler doğaya uyum sağlayabilmek için ve daha ince kıyafetler giyerler güneşin sıcaklığından bunalmamak için.

Bahar gelince neşe ve huzur dolar insan..

3. Kompozisyon Örneği

Kış mevsiminin bitiminden yaz mevsiminin başlangıcına kadar süren mevsime bahar denmektedir. Soğuk kışın ardından bahar mevsiminde havalar ısınmaya başlar ve ölü toprak uyanır, çiçekler açar, güneş ısıtmaya başlar.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte insanlar daha hareketli, canlı, kıpır kıpır olur. Soğuk kış mevsiminde kapalı ortamlara kendini kapatan insanlar bahar gelince sokaklara, parklara çıkmaya başlar. Aileler piknikler yapar, çocuklar üşümeden sokaklarda oynayabilir. Bahar gelişiyle hem insanlara hem doğaya hayat verir. Bu nedenle en güzel mevsimlerden biridir.

Bahar mevsiminde çiçeklerin açmasıyla doğa renklenir insanlar yaşama sevinciyle dolar. Ayrıca bahar, kendisinden sonra gelecek olan yazı da müjdeler. Bahar mevsimi bitince sıcak yaz mevsimi bizleri karşılar.

2540
2339
2632
2415
1370
1585
1474
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
12 Yorum