Bakan Nabi Avcıdan Pes Dedirten Açıklama

Bakan Nabi Avcıdan Pes Dedirten Açıklama
Okulların açılmasının üzerinden neredeyse bir ay geçti. 4 bin öğrenci hala okula kaydını yaptıramadı. Bu sayıyı veren de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG kapsamında evlerinden uzak okullara yerleştirilen ve nakillerle sorunu çözülmesi gereken 4 bin öğrenci olduğunu açıkladı.

Bakan Avcı, “Bu öğrencilerimiz il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca bulundukları ilçede hangi okula devam etmek istiyorsa oraya nakil olabilecek” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İstanbul  Sabahattin Zaim Üniversite’nin 2014- 2015  akademik yılı açılış töreni sonrası TEOG yerleştirmeleri ve nakillerle ilgili açıklamalarda bulundu. TEOG kapsamında evlerinden uzak okullara yerleştirilen öğrenci sayısının 4 bin olduğunu açıklayan Bakan Avcı şunları söyledi:

“Bu yıl 1 milyon 300 bin öğrenci ortaokulu bitirip, liseye geçti. Bunların 212 bini hiçbir şekilde sisteme girmedi ve TEOG kapsamında tercih yapmadı. Sorunlar büyük ölçüde sisteme girmeyen öğrencilerden kaynaklanıyor. 1 milyon 57 bin öğrenci 15 tercihten birine yerleşti. Bunların yarıdan fazlası, 550 bini ilk üç tercihinden birine yerleşti. Bu büyük bir başarı. 1 ay boyunca nakilleri açık tutarak, istediği okula yerleşmemiş olanlara nakil imkanı sağladık.  Bu yıl ilk defa devletten özel okula geçenlere teşvik veriyoruz.  Yasa gereği öğrencinin devlet okulunda kayıtlı olması gerekiyor. 

Bu 212 bin öğrenciyi bu teşviklerden de yararlanmak isteyebilir diye geçici de olsa devlet okullarından birine yerleştirdik. Mümkün olduğu kadar da adreslerine yakın yerlere yerleştirmeye çalıştık. Türkiye genelinde 4 bin öğrenci evlerinden uzak okullara yerleştirilmiş durumda. Bu öğrencilerden son kayıt haftasında sorunları çözülmeyenler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan yerleştirme komisyonlarına, kendilerine en yakın okullardan birine yerleştirilmeleri konusunda talimat verdik. “

Dershanelerin dönüştürülmesi ile ilgili Avcı, “En son bildiğim 600 civarında dershane bir eğitim kurumuna dönüşmek üzere müracaat yapmıştı. Yüzde 10’a yakın bir sayı” dedi.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.