Bakan Yılmaz'dan Eğitime Yönelik İlk Sözler!..

Bakan Yılmaz'dan Eğitime Yönelik İlk Sözler!..
Milli Eğitim'de yeni bir dönem başladı. Her şey sil baştan yeniden mi başlayacak yoksa taş üzerine taş mı konulacak, hep birlikte göreceğiz.

Milli Eğitim'de yeni bir dönem başladı. Her şey sil baştan yeniden mi başlayacak yoksa taş üzerine taş mı konulacak, hep birlikte göreceğiz. Bakan Bey, dün Sivas'taydı, açılışlara katıldı ve ufaktan ufaktan eğitime yönelik konuşmaya başladı...

İsmet Yılmaz'ı tanıyanlardan gelen değerlendirmeler, her ne kadar konunun çok uzağında olsa da başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır şeklinde. Yanı şimdilik olumlu...

Bakan Yılmaz'ın eğitime yönelik temennileri ise şimdilik temennin ötesine geçecek gibi değil. Eminim ki Zaman içerisinde değişecektir.

İşte ilk ilk açıklamalardan önemli satır başları:
 

. Güçlenmenin, gelişmenin temelinde de eğitim var. 
. Eğitimde de fırsat eşitliğini sağlayacağız. 
. İstanbul’daki öğrenci hangi haklara, imkanlara sahipse inşallah Sivas, Hakkari, Ardahan ve Kars’taki öğrencimiz de aynı haklara, imtiyazlara, altyapıya sahip olacaktır. 
. Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir. 
. İnşallah Türkiye’nin yarını daha da parlak olacaktır. 
. 250 bin yeni derslik yaptık 542 bin yeni öğretmen atadık. 
. Öğretmen sayımız yaklaşık 900 binin üstünde ama bizim dönemde atanan öğretmen sayısı 542 bin. 
. Önümüzdeki dönemde inşallah hem altyapıyı iyileştireceğiz hem de öğretmenlerimize ömür boyu bir öğretmen akademisi kurarak eğitimini sağlayacağız. 
. Öğretmen kaliteli olursa ürünü de öğrencisi de kaliteli olur. Biz buna inanıyoruz, dolayısıyla yarınımızdan umutluyuz.
 . Eski değerlerimizi kaybettik, önemsemedik. Normalde bizim değerlerimizde az uyumak, az yemek, az konuşmak var. Eğer bu üçünü az yapsaydık şimdi çok daha sağlıklı bir toplum olurduk
. (Öğretmenlere) Siz kendinizi iyi yetiştirirseniz Türkiye'nin önü açık olur...


Bakan Bey'in yukarıdaki sözleri içerisinde, daha önce en az bin kez söylenmedik ne var?
Pek bir şey yok diyen çok çıkacaktır. Ama önemli olan, söylenenler değil, yapılanlar.
Bu yüzden, Bakan Yılmaz'ın yoğurt yağışı Nasıl, biraz da onu görmek gerekir.
Şu an için ne söylense yarar olur.
Konuşmasında sık sık "inşallah" sözcüğünü kullanmasını, kendisi de gelecekten umutsuz gibi diye değerlendirenler olsa da, sanki temkinli demek daha doğru olur...

Yeni ve zor görevinde kendisine başarılar diliyoruz.
Onun başarısı, gençlerimizin, ailelerinin ve ülkemizin başarısı, huzuru ve parlak geleceği olacaktır...

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.