Bakan'dan Şubat'ta atamaya muğlak cevap

Bakan'dan Şubat'ta atamaya muğlak cevap
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "şubat ayında öğretmen ataması yapılmasına" ilişkin kritik bir kararı açıkladı

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre; 2017 yılına ait bütçe tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları başta olmak üzere Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri biraraya gelip kurumlara görev kadro atama sayısını belirleyecek. 2017 yılında tüm kamu için 60 bin kadro sayısının Milli eğitim Bakanlığı'na ne kadarının verileceği bu toplantıda belli olacak. Meclis'te konuşan Yılmaz, "Şubat ayında atama olacak mı" sorusuna açıklık getirerek, şunları kaydetti: "2017 yılı bütçesinde açıktan atama toplam sayısı belli oldu, 60 bin gibi. Dolayısıyla, bu 60 bin sayısının tümü açıktan atama; öğretmen var, hakim var, polis var, ihtiyaçlarıyla. Bunun dağılımına kim karar verecek? Maliye Bakanlığıyla, Devlet Personelden Çalışma Bakanıyla, bir de ilgili bakanlıklarla görüşülecek, bir dağıtım yapılacak. Dolayısıyla böyle bir toplantı yapılmadan size 'Şubat ayında şöyle bir atama yapılacak, olacak' demem doğru değildir. Bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık ki cumhuriyet tarihinde bir yıl içerisinde -yani şubatta 30 bin, ekimde de 20 bine yakın- 50 bin öğretmenin atandığı bir elin parmaklarını geçmez. 903 binin üstünde öğretmenimiz var. Yüzde 90'ların üzerindeyiz. Bazı yerlerde öğretmen fazlamız da var."

Kaynak:Milliyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.