Bandrolsüz kitap suç da bandrol almak ne zaman suç oldu

Bandrolsüz kitap suç da bandrol almak ne zaman suç oldu
Yeni Şafak gazetesi sürmanşetten verdiği ‘800 milyonluk vurgun’ başlıklı haberde yine hizmet hareketini hedef aldı.

Hiçbir kaynak belirtilmeden yazılan haberde ‘paralel yapı’nın iki yayınevinin 2013 yılında 40 milyon bandrol aldığı yazıyor. Kültür Bakanlığı tarafından yayınevlerine para karşılığı satılan bandrol, kitapların yasal denetimden geçtiğini, vergisinin ödendiğini gösteriyor. Bir yayınevi bandrol alıyorsa yasal bir ticaret yapıyor anlamına geliyor. Oysa gazete, bandrol satın alarak kitap basmayı suç hattâ vurgun gibi gösteriyor. Gazete, hizmet hareketini hedef alan hükümet ve havuz medyasının her zaman yaptığı gibi isim yazmaktan kaçınıyor. Bu şekilde yasal sorumluluktan kurtulduğunu düşünüyor.

Editöre not: Paral değil paralel diye yazılıyor. Yalnızca 2013 yılı diye yazılmaz 2013 yılı demeniz yeterlidir. 40 milyon adet derken ‘adet’i kullanmanıza gerek yok 40 milyon zaten bir sayı ifadesidir. Bir de küçük bir hesap yapalım. Paralel örgüte ait 38 yayınevi olduğu düşünüldüğünde asıl vurgunun boyutu hesaplanamıyor demişsiniz. Hesap kolay.  Bir örnekle anlatalım: 2 yayıneviyle 800 milyon vurgun yapan paralel yapı 38 yayıneviyle kaç milyon vurgun yapmıştır?

Cevap:

(38:2)x800000000 (yazı sekizyüzmilyon)

=16x800000000

=12.800.000.000 (onikimilyarsekizyüzmilyon)

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.