Barış Manço gül pembeyi kimin için yazmıştır

Barış Manço gül pembeyi kimin için yazmıştır
Barış Manço gül pembeyi kimin için yazmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Barış Manço gül pembeyi kimin için yazmıştır

A-Annesi
B- Anneannesi
C- Babaannesi
D- Kızkardeşi

Doğru Cevap: Babaannesi

Barış Manço Gülpembe Hikayesi

Gülpembe; Barış Manço’nun 1991 yılında çıkardığı “Sözüm Mecliste Dışarı” albümünde yer almaktadır. Aynı albümde yer alan Dönence ile birlikte sanatçının en büyük Hit şarkılarından biri olarak kabul edilir. Gülpembe’nin hikayesi hakkında iki varsayım ön plana çıkmaktadır;

Bunlardan birincisi Barış Manço’nun da defalarca belirttiği üzere Gülpembe şarkısının sanatçının 1957 yılının ramazan bayramında hayata gözlerini yuman babaannesi NİMET MANÇO için yazılmış olduğudur.

Diğeri ise Sızıntı Dergisi’nin Nisan 2003 yılda yayınlanan bir makalesinde derginin yazarlarından birinin şarkının sözlerini etüd ettiği ve bunun sonucunda şarkının sözlerinin Hz. Muhammed’le örtüştüğü yönündeki saptamalarıdır.

Bununla birlikte; muhteşem akorları ve sözleri ile zaman içerisinde aşıkların kaybettikleri, uzak kaldıkları sevgililerine olan duygularını ifade edebilmek için dillendirdikleri Neşet Ertaş’ın Zahidem’i gibi, Musa Eroğlu’nun yorumuyla hafızalarımıza kazınmış olan Sezai Karakoç’un Mihriban’ı gibi akıllara kazınmış, derin duygular tercüman olmuş bir parçadır.

173
9
66
7
7
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum