Başkent Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler nedir

Başkent Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler nedir
Başkent Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler nedir, e-devlet kayıtları var mı, Başkent Üniversitesi kayıtlar hangi adreste yapılıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Başkent Üniversitesi 2023 YKS Sonuçlarına Göre Kayıt İşlemleri

Kayıtlar bölüm farkı olmaksızın,

E-Devlet kayıtları:

  • 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden yapılacaktır. Kayıt ekranının aktif olabilmesi için öncelikle eğitim ücretinin ilk taksitinin yatırılması gerekmektedir. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
  • E-Devlet üzerinden kayıt işleminizi başarı ile tamamladıktan sonraki süreç hakkında bilgi almak için tıklayınız

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt kullanım klavuzu

Şahsen kayıtlar:

  • 28 Ağustos 2023 - 01 Eylül 2023 tarihleri arasında 09.00 - 17.00 saatleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda yapılacaktır.

E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayan adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.

Yüz Yüze Kayıt İçin Gerekli Belgeler

  1. Online Öğrenci Kayıt Bilgi Formu (T.C. Kimlik Numaranız ile çevrimiçinde yer alan formu doldurduktan sonra çıktı alarak imzalamanız gerekmektedir.)
  2. Lise diplomasının onaylı örneği (Noterden veya mezun olunan liseden onaylatılabilir) veya E-Devlet üzerinden alınan Lise mezuniyet belgesini https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-lise-mezuniyet-belgesi-sorgulama linkinden temin edebilirsiniz.)
  3. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  4. 29 yaşından büyük yükümlülerin Askerlik Şubesi Başkanlıklarından alacakları Askerlik durum belgesi
  5. 1 adet (4,5 cm x 6 cm boyutunda) fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Kayıta gelirken fotoğrafın arkasına öğrenci adı, soyadı ve kazanılan bölüm/programın tükenmez kalem ile yazılmış olması gerekmektedir)

Kayıt adresleri

  • Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü: Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km 06790 Etimesgut/ Ankara
  • Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu: Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi No:27 06980 Kahramankazan/ Ankara
  • Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Kışla Sağlık Yerleşkesi Kazım Karabekir Mahallesi 4227 Sokak Gülhatmi Caddesi No:37/a Yüreğir/ Adana
  • Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Saray Caddesi Hocacihan Mahallesi No:1 Selçuklu / Konya

Öğrenciler için önemli not:

  • Hazırlık okuyacak olan öğrencilerden, iki eşit taksitte ödenmesi gereken bölüm ücretlerinin ilk taksiti alınır. Hazırlık sınıfından oluşan ücret farkı bahar dönemine mahsup edilir.
  • E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayan adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt işlemleri için geçerli ve bir e-posta adresi ibraz edilmesi zorunludur. E-posta adresi olmayanların kayıta gelmeden önce mutlaka bir e-posta adresi edinmeleri gerekmektedir.

Önemli Not: Detaylara ve güncel bilgilere üniversite sitesinden ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.