Bayrağımızın özellikleri neler

Bayrağımızın özellikleri neler
Kırmızı renkli olması şehitlerin akan kanını temsil etmektedir. Hilal ve yıldızın bulunması; Eski Türklerde hilal şeklinde saldırı tekniğini temsil etmektedir. Hilal ve yıldızın bulunmasının bir diğer nedeni: Türklerin göklerde yeri olduğu anlamına gelir.

Bayrağımızın Rengi

Bayrağımız Rengini savaşlarda kaybettiğimizaziz şehitlerimizin kanından esinlenerek seçilmiştir.bayrağımız üzerinde bulunan şekli almasının sebebi de Ay ve Yıldız’ın Şehitlerimizin kanının üzerine yansımasından dolayı almıştır.

Bayrağımız ve özellikleri hakkında neler biliyorsunuz?

Bayrağımız kırmızı zemin üzerine beyaz ay ve yıldızın konmasıyla oluşturulmuştur. Bayrağımızın renginin şehitlerimizin kanından geldiğini biliyorum. Kurtuluş mücadelesi sırasıdna vermiş olduğumuz binlerce şehitin kanının bayrağımızdaki kırmızı renk ile temsil edildiğini düşünüyorum. Ayrıca bayrakta yer alan ay ve yıldız ise eski türk devletlerindeki gibi bu bayrağımızda da yerini almıştır.

Her bayrağın farklı bir ülkeyi ve ulusu temsil ettiğini söyleyebilir misiniz, Neden?

Kültürel bir değer olan bayrak her millet ve toplum için farklıdır. Her ülkenin ve devletin kendine ait bir bayrağı vardır. Bu bayraklar üzerinde yer alan semboller ve simgeler ise o devletin sembolleridir. Nasıl ki bizim ay ve yıldızımız var ise başka bir devlette başka bir sembol olabilir.

Türk bayrağına en çok hangi ülkenin bayrağı benziyor, Bu benzerlik, daha çok hangi noktalardadır?

Tabi ki KKTC bayrağı ile bizim bayrağımız arasındaki benzerlik çok büyük. Her iki bayrakta da beyaz ve kırmızı dışında renk kullanılmamıştır. Bu benzerlik ülkelerin kültürel olarak birbirlerine benzediğini göstermektedir. Zaten iki kardeş ülke gibiyiz. Bayraklar arasındaki en büyük benzerlik orta da yer alan ay ve yıldızdır.

Bayrağımızın diğer bayraklardan ne gibi farklılıkları vardır?

Kırmızı zemini diğer bayraklardan daha dikkat çekici olmasını sağlıyor. Gördüğüm diğer islam devletlerinde de ay ve yıldız yer almaktadır. Bizim bayrağımızda ay ve yıldız daha belirgin bir şekilde gösterilmekte. Bu onu diğer bayraklardan ayırıyor.

Bayrağımızı niçin seviyoruz, Türk bayrağı, milletimiz için ne ifade ediyor?

Bayrağımız devletimiz ile özdeşleşmiş bizler için kutsal olan kültürel bir değerdir. Vatanını ve milletini seven her birey onun için canını vermeye hazırdır. Göklerde dalgalanan bayrağımız bizlere, dostumuza güven düşmanımıza ise korku vermektedir. Her vatandaş gibi bende dalgalanan bayrağımız ile gurur duyuyorum.

Bayrağımız milletimiz için bağımsızlığımızı ve vermiş olduğumuz kurtuluş mücadelesini ifade ediyor. Bu nedenle herkes için oldukça değerlidir.

Bayrağımız ile KKTC bayrağının benzerliklerini ve farklılıklarını belirtiniz

Her iki bayrak arasındaki benzerlikler

- Bayrakların ikisinde de kırmızı ve beyaz renkler kullanılmıştır.
- Bayrakların ikisinde de ay ve yıldız yer almaktadır.

Her iki bayrak arasındaki farklılıklar

- Bizim bayrağımızda zemin kırmızı iken KKTC bayrağında zemin beyazdır.
- Bizim bayrağımızda ay ve yıldız beyaz iken KKTC bayrağında kırmızıdır.
- KKTC bayrağında iki kırmızı şerit vardır bizim bayrağımızda böyle bir şey yok.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.