Bel eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Bel eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir
Bel eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir, bel ile ilgili eş sesli örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. İnsan bedeninde göğüsle karın, sırtla kalçalar arasında daralmış bölüm. "O çuvalı kaldırdığımdan beri belim ağrıyor."
2. Toprağı aktarmaya veya işlemeye yarayan tarım aracı. "Bahçeyi kim belleyecekse bellesin, yoksa bu belleri alacağım."

Bel eş sesli (sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir

Bel kelimesi birden fazla anlamda kullanıldığı için eş seslidir. İnsanlarda, gövde ile karın arasındaki, kuşak ya da kemer bağlanan yere bel denir. Farsça kökenli miyan kelimesi de hem bel hem de orta anlamına gelir. Hayvanların kuyrukları ile omuzları arasında kalan kısma da bel denir.

Bu kelime coğrafyada ve gemicilikte terim anlamında kullanılır. Gemilerin orta kısmı ''bel'' olarak adlandırılır. Bel kelimesinin diğer anlamı dağ geçicidir. Bel sözcüğü, halk arasında ''bel suyu'' şeklinde de kullanılır. Bel suyu, sperm ve meni anlamına gelir. Nutfe kelimesi, bel suyu ile eş anlamlıdır.

Bel ile ilgili eş sesli örnek cümleler

  • Belim çok ağrıdığı için doktor ağır şeyler kaldırmamam gerektiğini söyledi. (İlk anlamı)
  • Belden gelen oğlum değil, yoldan gelen oğlum. (Mecazi Anlam)
  • Uzun yıllar boyunca gurbette çalışmak belini büktü. (Deyim Anlamı)

10
98
5
31
6
3
519
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.