Belge tahrifatı skandalında 2. perde: MEB bu kez de mahkemeye gönderdiği belgeyi yalanladı

Belge tahrifatı skandalında 2. perde: MEB bu kez de mahkemeye gönderdiği belgeyi yalanladı
Zaman'ın bugün “MEB mahkemeye gönderdiği formda, ‘evet'leri ‘hayır' yaptı” manşetiyle duyurduğu skandalın ikinci perdesinde bu kez yalanlama krizi yaşanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Zaman'ın bugün yayınladığı haberle ilgili yalanlama yayınladı. Mahkemeye gönderilen belgeyle orijinal belge arasında fark olmadığını savunan MEB, müdürün orijinal değerlendirme formundaki puanla mahkemeye savunma amacıyla gönderilen formdaki puanın 70,75 olduğunu, dolayısıyla haberin iftira olduğunu iddia etti. Ancak MEB'in mahkemeye gönderdiği belge tam tersini gösteriyor. İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nde de bulunan MEB'in tahrif ettiği belgede ise değerlendirme puanı 53 olarak görülüyor. MEB, böylece mahkemeye gönderdiği belgeyi de yalanlamış oldu.

Ağustos ayında MEB tarafından çalıştığı okulda 4 yılını dolduran okul müdürlerinin değerlendirmesi kapsamında 16 bin okul müdürü değerlendirmeye alındı. İlçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, okuldaki en kıdemli öğretmen, kıdemi az öğretmen, öğretmenler kurulunun seçtiği iki öğretmen, öğrenci meclis başkanı ve okul aile birliği başkan ve yardımcısının puanlarına göre yapılan değerlendirme sonucuna göre 7 bin okul müdürü kritik eşik olan 75 puanın altında kaldı. Bazı okul müdürleri bu karara itiraz ederek dava açtı. Onlardan biri de Zeynel Özgün, Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Hukuk Sekreteri de olan Okul Müdürü Özgün, puanının beklediğinden az gelmesi üzerine bilgi edinme yasası kapsamında MEB'den değerlendirme formunu talep etti. Kendisine verilen formda 70,75 puan aldığı görülüyordu. Bunun üzerine formla ilgili MEB'e dava açtı. MEB, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'ne gönderdiği yazılı savunmada davacı Zeynel Özgün'ün yetersiz puan aldığını belirterek değerlendirme formunu mahkemeye sundu. Mahkemenin MEB'in sunduğu savunmayı ve belgeyi okul müdürüne göndermesi ise bir skandalı ortaya çıkardı. Zira MEB'in 26.09.2014 tarihinde mahkemeye sunduğu değerlendirme formunda Zeynel Özgün'ün puanı 53 olarak görünüyordu. Durum karşısında şok olan Özgün, MEB'e sahtecilik davası açmaya hazırlanıyor.

Öte yandan MEB Basın Müşaviri Abdulkadir Özkan, dün yayınladığı açıklamayla Zaman'ın haberini yalan ve iftira olduğunu, MEB'in mahkemeye gönderdiği belgeyle orijinal belge arasında bir fark olmadığını ve okul müdürünün puanının 70,75 olduğunu açıkladı. Ancak MEB'in mahkemeye gönderdiği belge yine MEB'i yalanlıyor. MEB'in mahkemeye gönderdiği belgede, okul müdürüne ‘evet diyerek' olumlu puan veren öğretmenlerin değerlendirmeleri ‘hayır'a çevrildiği görülüyor.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.